Hoppa till sidans innehåll

Ny seger för Emma Dahlström

28 FEB 2015 06:22
Emma Dahlström fortsätter att vinna. I natt vann hon i Park City när säsongens första världscuptävling i slopestyle avgjordes. ”Det var ett riktigt tufft startfält med alla bra åkare på plats. Det känns skitbra!”
  • Skapad: 28 FEB 2015 06:22

Emma Dahlström följde upp segern i X-Games med ytterligare en vinst i natt i säsongens första världscuptävling i slopestyle. Efter att ha dragits med skador tidigare har Emma i vinter kunnat köra för fullt och det har gett resultat. Tvåa på Dew Tour, etta på X-Games och nu vinst i Park City.

– Det känns skitbra! Jag lyckades få till två ganska bra åk, ganska jämna åk där åk två gav mig segern idag. Sen på tredje åket hade jag velat steppa upp det lite mer och försökte på switch 1080 på sista hoppet men jag får spara den till en annan tävling för det funkade inte riktigt idag, säger Dahlström.

Startfältet var Park City det starkaste hittills under säsongen då det inte var en inbjudningstävling som de två tidigare tävlingarna varit, med det visar Emma att oavsett startfält så är hon för tillfället den starkaste åkaren.

– Det var första världscupen för i år och det är väl det bästa startfältet som har varit på hela året. Fler får chansen att tävla när det är världscup och det inte är en inbjudningstävling på samma vis och det var ett riktigt tufft startfält med alla bra åkare på plats och körde sitt bästa.

Förbundskapten Patric Nyberg var strålande glad och sammanfattar tävlingen.

– Det märks tydligt hur tjejerna har utvecklats under säsongen. Emmas åk innehöll en bra variation och hög nivå i kombination med hennes lugn och rena utförande. Då hon fick ner ett bra åk under andra omgången räckte det till seger. Sista åket satsade också hon på switch 1080 i sista hoppet, farten räckte inte riktigt den här gången men den kommer snart.

I herrklassen hade vi Jesper Tjäder på start men han fick inte till åkningen i de tuffa förhållanden som då rådde och tog sig inte till final. Det blev en 19 plats för honom.

Säsongens andra och sista världscuptävling körs i Silvaplana den 14-15 mars.

Resultat damer:
1 Emma Dahlström, Torsby
2 Devin Logan, USA
3 Tiril Sjåstad Christiansen, NOR

Resultat herrar:
1 Joss Christensen, USA
2 Mcrae Williams, USA
3 Gus Kenworthy, USA
----------
19 Jesper Tjäder, ÖFS

Kontakt: Förbundskapten Patric Nyberg, +1 424 212 06 82

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info