Hoppa till sidans innehåll

Världscuppremiär för Tjäder och Wester

26 AUG 2015 12:27
Natten till imorgon, torsdag är det dags för årets första världscuptävling i slopestyle. Jesper Tjäder och Oscar Wester är på plats i Cardrona, Nya Zeeland där det hela äger rum.
  • Skapad: 26 AUG 2015 12:27

Nu drar säsongen igång för freeskilandslaget som har inlett en månad lång vistelse på det södra halvklotet. Första etappen är Cardrona, Nya Zeeland dit Jesper Tjäder och Oscar Wester har begett sig för att köra årets första världscuptävling i slopestyle.
Det är under det årligt återkommande "Winter Games New Zealand" som tävlingarna äger rum och det hela smyginleddes igår med kval i Big Air – en tävling som inte är världscupsanktionerad men visar ändå ett starkt startfält. Där gick det bäst för Oscar som tog sig vidare till söndagens final genom att komma trea i sitt heat i hårda vindförhållanden. Jesper missade tyvärr finalen.

Natten till imorgon, torsdag är det så dags för slopestylekval och det är laddade åkare vi har på start;
"Känns grymt! Fet course, haft en bra träning i går och ska slipa på det sista idag", säger Jesper Tjäder och fortsätter, "jag känner att jag har ett bra hoppåk då det är en trehoppsbana och även bra trick railmässigt."

Oscar Wester som förra året slet med lite skadeproblem är nu tillbaka fullt frisk;
"Jag är sjukt taggad! Ska bli kul att tävla slopestyle i god form igen. Alla känningar från förra säsongen är borta och åkningen sitter bra."

Det är ett starkt startfält som ställer upp i Cardrona vilket Oscar kommenterar här;
"Det är några toppåkare som inte är med så det är inte lika hård konkurrens som i t.ex. X-Games eller Dew-Tour, men ändå tillräckligt hård konkurrens för att det kommer bli svårt att komma bra. Om jag gör mitt bästa och sätter ett bra åk så kan vad som helst hända känner jag."

Oscar Wester planerar sitt kvalåk.


Slopestylefinalen körs natten till lördag och big air-finalen natten till söndag.

När tävlingarna är avklarade åker de vidare till Perisher, Australien där även Emma Dahlström och Henrik Harlaut sluter upp för två veckors läger innan det bär av hem till Sverige igen.

All information om tävlingarna med startlistor och tider hittar ni HÄR.

Kontakt: Förbundskapten Patric Nyberg, +46 70 209 40 60

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info