Hoppa till sidans innehåll

Dahlström trea & Wester femma i Mammoth

25 JAN 2016 01:44
Efter en massa strul med vädret blev det till slut tävlingar i Mammoth. Emma Dahlström visade en enorm styrka när hon i svårast möjliga vindförhållanden körde hem tredjeplatsen i det andra åket. Oscar Wester hade även han kniven på strupen inför det andra och satte ett åk som gav honom femteplatsen.
  • Skapad: 25 JAN 2016 01:44

Efter problem i första åket för både Emma Dahlström och Oscar Wester hade de i det andra åket kniven på strupen för att ta sig upp i resultatlistorna – och det gjorde de, under svåra vindförhållanden.

Vinden håll sig på en rimlig nivå i det första åket då vi också såg de högsta poängen komma. I det andra åket tilltog vinden och de flesta hade stora problem att hantera den. Emma Dahlström tog dock situationen med stor fattning och lyckades bemästra vinden med ett stabilt och rent åk som gav henne poängen 76.20 poäng och tredjeplatsen i tävlingen.

– Ooh vad jag är glad att jag kom ner i ett stycke, det var väldigt svårt med vinden idag. Vartannat åk så flög man långt och vartannat åk så flög man kort, så jag är väldigt glad att få ner ett åk det gav mig tredjeplatsen, säger Emma.

Oscar Wester som kom åtta i den första världscupen som kördes på Nya Zeeland i augusti jagade revansch efter finalmissen i Dew Tour innan jul. Han kvalade in till finalen som sexa och efter missen i det första finalåket samlade han sig och satte sitt åk. Det gav honom 83.60 poäng vilket räckte till en fin femteplats.

– Det var ganska blåsigt men det gick ändå att köra. Jag gjorde mitt allra bästa och målet var ju att vinna såklart. Efter ett misslyckat första åk så hade jag mycket press på andra åket. Jag lyckades stå det bra men jag gjorde inte mina bästa trick på hoppen. Jag ville bara stå helt enkelt. Det räckte till en femteplats vilket jag är nöjd med, säger Oscar.

Övriga svenskar hade det tyngre. Jesper Tjäder, ÖFS kom på 20 plats och WC-debutanterna Hugo Burwall, Sundsvalls Slalomklubb och Niklas Larsson Zakrisson, Sälens IF kom på 56 respektive 61 plats. Pontus Nordström Östersund Frösö Slalomklubb slutade på 35 plats.

Nästa vecka kör Emma Dahlström X-Games tillsammans med Henrik Harlaut. Missa inte att titta på SVT Play som sänder allt ifrån Aspen.

Resultat dam Mammoth
1 Yuki Tsubota, Can, 84.40
2 Giulia Tanno, SUI, 77.40
3 Emma Dahlström, Hovfjället Ski & Board klubb

Resultat herr Mammoth
1 Joss Christensen, USA, 89.00
2 McRae Williams, USA, 88.40
3 Øystein Bråten, NOR, 86.40
--------
5 Oscar Wester, Täby, 83.60
20 Jesper Tjäder, Östersund Frösö Slalomklubb (ÖFS)
35 Pontus Nordström, ÖFS
56 Hugo Burwall, Sundsvalls Slalomklubb
61 Niklas Larsson Zakrisson, Sälens IF

Kontakt på plats: Förbundskapten Patric Nyberg, +1 720 999 4429

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info