Hoppa till sidans innehåll

Fina förhållanden när tourerna SST och SSS avgjordes i Kungsberget

15 FEB 2016 14:52
Några centimeter nysnö och en väl preparerad bana mötte åkarna när freestyletourerna Swedish Slopestyle Tour (SST) och Swedish Snowboard Series (SSS) gick in på sin andra omgång i Kungsbergets snowpark. Att åkarna trivdes var det inget tvivel om då nivån på åkningen var stundtals skyhög
  • Skapad: 15 FEB 2016 14:52

Tätt i toppen

Freeskitävlingen (SST) hölls under lördagen och det kom att bli en rafflande strid om topplaceingarna i herrarnas final. Christopher Hjälmeby ledde med mager marginal framför Per Fernvik inför sista åket. Men när ingen av dom lyckades förbättra sig i andra omgången såg Hugo Burvall sin chans och som sista åkare ut slog han till med dagens absolut bästa åk. Med en poäng på 96,8 säkrade Hugo segern och tog i och med detta även över ledningen i touren.

I tjeklassen utmanades Jennie-Lee Burmansson ordentligt av Tova Ståål och Felicia Pettersson men Burmansson visade återigen bländande skidåkning. Med ett imponerande förstaåk i finalen höll hon undan för utmanarna och stod återigen överst på pallen.

Många segrare

Under söndagen hölls snowboardtävlingen SSS med deltagare i alla åldrar, från dom yngsta i kidsklassen till dom äldsta i seniorklassen, med härliga strider om pallplaceringarna.

I tjejernas ungdomsklass utmärkte sig Emilia Berg som med väl utförda trick och en blick av stål tog visade att hon ägde banan.

I killarnas ungdomsklass stod fighten mellan de unga talangerna William Mathisen och brödraparet Almqvist som alla hade unika trick att bjuda på. Med en uppvisning i flow och följdsamhet drog unge Mathisen det längsta strået och knep förstaplatsen tätt följd av William Almqvist med brorsan Gabriel som trea.

Julia Lundberg stod för dagens show när hon efter ett stabilt förstaåk i tjejseniorklassen satsade allt i sina övriga åk och gick för 720 i det största hoppet som hon sånär satte. I killarnas seniorfinal bjöds det på avancerade trick och Zebastian Landmark, som börjat dagen smygandes, ökade svårighetsgraden succesivt. Med sitt sista åk tog han hem segern framför förra tävlingens vinnare Calle Sköld.

Resultat SST

Killar

1. Hugo Burvall, Sundsvalls SLK 96,8
2. Christopher Hjälmeby, Freestyleskidåkarnas förening 95,3
3. Per Fernvik, Sälens IF 92,8

Tjejer

1. Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF, 92,5
2. Tova Stål, IFK Falun-Falu Snow Park 83.3
3. Felicia Pettersson, UHSK, 74,5

Resultatlista SST

Resultat SSS

Senior killar

1. Zebastian Landmark, Sälens IF, 94,0
2. Calle Sköld, Sälens IF, 91,0
3. Jesper Carlqvist, STHLM Freestyle, 85,5

Senior tjejer

1. Julia Lundberg, RISK,  87,5
2.Ellen Forsberg, Brälappen, 69,5

Resultatlista SSS

Nästa deltävlingar är i Vännäs helgen den 26–27 februari

Om SSS

Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie i grenen snowboard Slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen den 15-16 april under Sälen Winter Games. Man tävlar i ålderskategorierna kids,ungdom junior och senior. – kille och tjej.

Om SST

Swedish Slopestyle Tour är en nationell tour för morgondagens skidstjärnor. Man tävlar i grenen freeski slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen 15–16 april Under Sälen Winter Games. Man tävlar i Ålerskategorin Senior – kille och tjej.

SSS – https://www.facebook.com/swedishsnowboardseries

SST - https://www.facebook.com/SwedishSlopestyleTour

Presskontakt

Stefan Karlsson 
E-post: This is a mailto link 
Telefon: 070-511 31 27

Skribent: Stefan Karlsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info