Hoppa till sidans innehåll

För OS i PyeongChang – 7 svenskar på start

17 FEB 2016 14:32
Med 723 dagar kvar till OS kommer slopestylebanan för snowboard och freeskiing nu genomgå sitt test när den enda världscuptävlingen avgörs innan OS 2018. Det är en kreativ och innovativ bana som kommer ställa åkarna på stora prov där de får plocka fram sina kreativa sinnen.
  • Skapad: 17 FEB 2016 14:32

Freeskilandslaget ställer upp med Emma Dahlström, Oscar Wester, Jesper Tjäder och Henrik Harlaut som gör sin första världscup sedan 2014.

– Det är fantastiskt, det är kul. Jag har inte kört en enda världscuptävling sedan innan OS, så det är fett. Det är en sjukt fet course, typ den fetaste slopestylecoursen nånsin bara för att den har så mycket olika möjligheter att om du vill vara lite kreativ och lite annorlunda så finns det mycket marginaler för att göra det, seger en peppad Henrik.

Freeskiing kör sitt kval imorgon, torsdag och finalen avgörs på lördag.

I snowboardtävlingen vars kval körs på fredag och final på söndag ställer Niklas Mattsson, Ludvig Billtoft och Måns Hedberg upp. För Måns är det comeback efter drygt två månaders skadefrånvaro. Han smygstartade med att komma tvåa på Ale Invite helgen som var och är laddad att åter få kasta sig ut i en slopestylebana.

– Jag kommer köra på säkra kort. Ska försöka ta mig till final till att börja med. Tar jag mig till final så får jag ta det vidare därifrån, men jag tänker inte ta några stora risker för jag vill inte dra på mig en till skada nu när jag har varit borta så länge, säger Måns.

Samtidigt är Sven Thorgren är i Los Angeles för att köra Air+Style-finalen. Han leder totalen i den serien inför avgörandet som avgörs på ett ställningshopp i Expo Park vid LA Coliseum.

Kontakt på plats: Olle Danielsson, sportchef 070 558 33 69

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info