Hoppa till sidans innehåll

Harlaut fyra i snöig big air-final

31 JAN 2016 05:51
Henrik Harlaut gjorde avtryck med sin unika stil och sitt stora leende i nattens big air-final i X-Games. Han hann dock aldrig sätta sina vassaste trick då det blev ett längre avbrott i tävlingen efter en skada. Vann gjorde X-Games debutanten Fabian Bösch från Schweiz.
  • Skapad: 31 JAN 2016 05:51

Aspen bjöd freeskiåkarna på en riktigt snöig big air-final när den avgjordes i natt. Det var under de första tre åken som tävlingen kom att avgöras inna det blev ett uppehåll pga av en skada.
Henrik satte sina två första åk som kom att ge honom fjärdeplatsen. Harlaut inledde med en fin double cork 1260 safety som gav 36 poäng och det fungerade bra med glidet trots det massiva snöfallet. I det andra ökade han på poängen med sin double rodeo 1260 safety som gav 44 poäng. Med summan 80 låg han ett tag på pallen men blev nerputtad när den slutliga vinnaren Fabian Bösch hoppade upp i ledningen.
När det återstod 6.21 minuter av finalen föll schweizaren Elias Ambühl varpå det blev ett 15 minuter långt avbrott. Organisationen gjorde vad de kunde för att hålla inrunnet i ordning men när de släppte på åkarna igen fick de aldrig upp den fart som behövdes för att förändra ställningen i toppen. För Henrik som hade mer att ge var det lite surt.

– Det är inte det allra bästa nu men det hade kunnat vara värre. Det var egentligen sjukt roligt, träningen gick bra men sen kom det in snö och det blev som en vallatävling. Jag hade ju ändå riktigt bra glid och hade bra fart hela tiden. Det är ändå lite tråkigt för jag hade många nya trick inövade som jag ville visa upp på X-Games, men men det är väder, inget man kan påverka, säger Henrik som är laddad inför morgondagens slopestyle.

– Nu är jag riktig sugen på slopestylen, hoppas bara att det går att köra den för det snöar riktigt mycket nu.

Resultat X-Games Big Air – Freeskiing
1 Fabian Bösch, SUI 86
2 Bobby Brown, USA 85
3 Elias Ambühl, SUI 84
4 Henrik Harlaut, Åre SLK 80

Kontakt på plats: Förbundskapten Patric Nyberg, +1 720 999 4429

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info