Hoppa till sidans innehåll

Harlaut till X Games-finalen som trea

26 FEB 2016 20:27
Henrik Harlaut visade säkerhet när han satte ner två högpoängsåk vid dagens big air vid X Games i Oslo. De räckte till tredje plats. Jesper Tjäder som gick stort i det andra hoppet räckte dock inte hela vägen till final och slutade på 16 plats i ett tätt kval.
  • Skapad: 26 FEB 2016 20:27

Henrik Harlaut som kom fyra på X Games big airen i Aspen för några veckor sedan gav vid dagens kval besked om att han kommer vara att räkna med även här i Oslo efter att han kom trea vid dagens kval. Till skillnad från i Aspen så är det io Oslo ett ställningshopp som inte hör till vanligheten för freeskiåkarna att köra i.

– Det var sjukt kul. Jag var lite fundersam efter träningen. Jag fick ju två inhopp precis innan kvalet och det var himla flatlight då som man såg inte så himla mycket så jag visste inte riktigt om jag skulle göra det som var planen eller om jag skulle göra ett lite lättare hopp. Men jag körde på det som var planen och det gick väldigt bra. Jag fick till ett hundra procentigt utförande på det hoppet jag skulle göra så det kändes bra, säger Harlaut.

Jesper Tjäder var inte inbjuden till Aspen, men till Oslo kom han. Tyvärr blev det bara en dags åkning för honom då han inte tog sig vidare från kvalet. Han gjorde en 1620 rotation i det andra hoppet, men det blev en lite för kort grab och då det var ett väldigt tätt kval så räckte det inte final.

Emma Dahlström som kör i damerna big air har inget kval utan hon är en av de sex åkarna som är inbjuden och de kommer köra finalen imorgon innan det är dags för herrarna.

Missa inte sändningarna på SVT 1 och SVT Play från kl 15.45.

Kontakt på plats: Olle Danielsson, Sportchef 070 558 33 69

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info