Hoppa till sidans innehåll

Harlaut vinnare igen

01 OKT 2016 23:11
Henrik Harlaut tog under lördagskvällen hem segern i Sosh Big Air som för första gången hölls i Annecy, Frankrike.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2016 14:29

Det var ett startfält med idel tunga namn som gjorde upp under kvällens final. Sverige representerades av både Henrik Harlaut och Jesper Tjäder. Efter att ha haft lite problem med värmen och lite dålig fart i kvalet så blev förhållandena bättre under när mörkret föll och temperaturen sjönk.

Tävlingsformatet var lite av en hyllning till Freeskiingens historia och stil. Åkarna var tvungna att dra trick från en bestämd lista och istället för att enbart köra sina svåraste trick bjöds publiken på gamla godingar som Tanner Hall´s cork three gorilla steez och Pep´s O.

Det var en del av åkarna som inte var helt bekväma med förhållandena och att köra dom alternativa tricken men Henrik Harlaut som är en av världens mest kompletta skidåkare trivdes som fisken i vattnet och radade upp det ena tricket efter det andra. Som avslutning drog Henke sitt egna throwbacktrick från listan, en nosebutter dub 12 blunt och segern var given.

I segertalet tackade Henke arrangören och alla Annecybor som gjort tävlingen till en fest och plussade för sin egen filmvisning av Be Inspired senare under kvällen.

1. Henrik Harlaut. Åre SLK
2. Fabian Bösch Schweiz
3 Alex Hall Österrike

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info