Hoppa till sidans innehåll

Kvalsuccé för svenskarna i PyeongChang

18 FEB 2016 15:18
De tre svenskar som idag kom till start vid slopestylevärldscupen för freeskiing i 2018 års OS-bana i Phoenix Park tog sig vidare till lördagens final. Dessvärre drabbades Oscar Wester av en knäskada under träningen och kom inte till start.
  • Skapad: 18 FEB 2016 15:18

Emma Dahlström som under träningen kämpade med att hitta rätt linje i den krävande slopestylebanan var först ut av svenskarna och hon satte två stabila åk som tog henne till final som fyra.

– Jag hade lite problem under träningen, så att få ner två åk under kvalet var över förväntan.
Förhoppningsvis får jag lite mer tid i banan så jag blir van den ännu mer och då kan jag steppa upp mitt game lite grann så får vi se hur långt det räcker, säger Emma.

I kvalheat 1 hade vi Henrik Harlaut som gjorde världscupcomeback. Efter att det första åket var avklarat låg han precis utanför en kvalplats, men i det andra städade han upp åket och hoppade upp på den sista kvalplatsen och får köra finalen på lördag.

– Det känns fantastiskt! Det har ju inte gått så där överdrivet bra för mig i slopestyle i år tyvärr. Det har varit jobbigt för jag känner mig så bra som jag någonsin har varit men både i Dew Tour och X-Games har jag inte landat ett åk som jag har velat, så det kändes först och främst riktigt bra, även om jag visste att första åket inte skulle räcka till final så var det skönt att bara sätta ner ett åk. Sen fanns det mer att ge till andra åket, så det kändes bra, säger Henrik.

Jesper Tjäder som inte har haft något vidare flyt under vintern chockade alla med sitt första åk som gav dagens högsta poäng – 92.00. Det var en lättad Tjäder som slängde sig ut i sitt andra åk och kunde som sista åkare köra utan press och testa lite alternativa linjer inför finalen.

– Kul! Jag hade ganska bra träning och kände mig ganska säker på åket jag hade men det var ju ett safeåk för mig. Sen märkte jag att det var många som gjorde misstag som också höll det på väldigt säker nivå så jag körde bara på med den grejen och landade det så bra jag kunde. En liten miss på sista railet men annars var det nästan perfekt. Jag trodde inte att det skulle bli en förstaplats så det var kul att domarna gillar att man kör de unika kickarna och kör lite annorlunda på railsen, säger Jesper.

Oscar Wester föll i en landning på träningen. Efter att han landat lite djupt, och i kombination med en vridning ådrog han sig en skada som kommer medföra en lång rehabilitering. Vid en MR-undersökning senare under dagen kunde det konstateras en främre korsbandsskada.

Sammandrag av finalen sänds på Eurosport 2 på lördag kl 09.30 och 18.30

Kontakt på plats:
Olle Danielsson, Sportchef 070 558 33 69
Jakob Swanberg, Landslagsläkare 070 653 87 21 – Vid frågor angående Oscar Westers skada

Skribent: Olle Danielsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info