Hoppa till sidans innehåll

Premiär för SSS och SST i Kläppen och på tv

03 FEB 2016 15:22
Helgen 6–7 februari är det efterlängtad premiär i Kläppen av de rikstäckande tävlingsserierna Swedish Snowboard Series (SSS) och Swedish Slopestyle Tour (SST). En stor nyhet denna säsong är att tre av deltävlingarna kommer eftersändas i tv4play och TV4 Sport.
  • Skapad: 03 FEB 2016 15:22

Snowboard och Freeskiing samma helg

SSS och SST tar ett samlat grepp och håller gemensamma deltävlingar under hela säsongen 2015/2016. Under helgens premiärtävlingar i Kläppen hålls de båda kvalen under lördagen för att avslutas med rafflande finaler under söndagen. Hundratalet ungdomar från hela landet samlas i Kläppen för att göra upp om pallplatserna i det första tourstoppet av fem. I startfältet finns bland annat Jerringprisnominerade guldmedaljören i X-Games Emma Dahlström (nyss hemkommen från USA) och landslagsstjärnan Oscar Wester.

Stort intresse

– Vi har redan uppnått max deltagarantal för skidor och vi börjar närma oss maxgränsen även för snowboard. Det vittnar om ett stort och ökande intresse för sporterna vilket är mycket glädjande, säger Olle Danielsson, sportchef för snowboard och freeskiing på Svenska Skidförbundet.

Nytt för i år är att vi tack vare stöd från Dr Zipe, Kläppen, Skellefteå kommun och SkiStar har fått möjlighet att sända tre av deltävlingarna på tv4play och TV4 Sport, med början just vid helgens premiär i Kläppen. Genom detta synliggörs sporterna vilket leder till en än mer positiv utveckling. Tävlingarna sänds dagen efter på tv4play.se och veckan efter på TV4 Sport.

Tävlingsprogram säsongen 2015/2016

  • 5–6 februari, Kläppen
  • 13–14 februari, Kungsberget
  • 27–28 februari, Vännäs
  • 5–6 mars, Skellefteå
  • 15–16 april, Tandådalen, final

Om Swedish Snowboard Series

Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie i grenen snowboard slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen under Sälen Winter Games den 15–16 april. Tävlingar arrangeras i ålderskategorierna kids, ungdom junior och senior, för både killar och tjejer.

Om Swedish Slopestyle Tour

Swedish Slopestyle Tour är en nationell tour för morgondagens skidstjärnor i grenen freeskiing slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen under Sälen Winter Games 15–16 april. Tävlingar arrangeras i ålderskategorin senior, för både killar och tjejer.

För senaste uppdatering följ tävlingsseriernas Facebook-sidor

SSSwww.facebook.com/swedishsnowboardseries

SST https://www.facebook.com/SwedishSlopestyleTour

 

Skribent: SSF

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info