Hoppa till sidans innehåll

Snowboard och Freeski på schemat i Skellefteå

04 MAR 2016 17:04
Helgen den 5-6 mars är det återigen dags för snowboard och freeski att visa upp sina färdigheter. Den här gången besöker Swedish Snowboard Series (SSS) och Swedish Slopestyle Tour (SST) Vitberget i Skellefteå för att göra upp i den näst sista deltävlingen innan den stora finalen i Tandådalen.
  • Skapad: 04 MAR 2016 17:04

Under lördagen är det kvaldag och först ut är snowboardåkarna som kommer visa upp sina konster i den alldeles nybyggda parken. Under eftermiddagen är det kval i freeski och publiken kommer kunna avnjuta det hela från bästa åskådarplats då parken avslutas precis nedanför Vitbergets publikläktare.

Söndagen är vigd till finaler i båda grenarna och det kommer bli en underhållande helg. För den som inte har möjlighet att närvara på plats kommer seniorfinalerna eftersändas på tv4 play och tv4 Sport.

”Friluftsfrämjarna med Ronnie Andersson i spetsen tillsammans med Skellefteå kommun och några av dom lokala företagarna har alltid tagit emot oss med öppna armar och nu när jag återigen får se vilket engagemang det finns i staden för våra sporter så ska det bli ett sant nöje att visa upp backen och parken för våra deltagare” säger Stefan Karlsson, Projektledare på SSF

Tävlingsstarter beräknas till kl 11.00 båda dagarna.

Om Swedish Snowboard Series (SSS)
Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie i grenen snowboard slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen under Sälen Winter Games den 15–16 april. Tävlingar arrangeras i ålderskategorierna kids, ungdom junior och senior, för både killar och tjejer.

Om Swedish Slopestyle Tour (SST)
Swedish Slopestyle Tour är en nationell tour för morgondagens skidstjärnor i grenen freeskiing slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen under Sälen Winter Games 15–16 april. Tävlingar arrangeras i ålderskategorin senior, för både killar och tjejer.

För senaste uppdatering följ tävlingsseriernas Facebook-sidor:

SSS –  https://www.facebook.com/swedishsnowboardseries

SST https://www.facebook.com/SwedishSlopestyleTour

Skribent: Stefan Karlsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info