Hoppa till sidans innehåll

Sverigeeliten på snowboard och freeski besöker Vännäs

25 FEB 2016 09:48
Liljaskolan kommer tillsammans med de lokala klubbarna UHSK och Brälappen stå som arrangör när de nationella freestyletourerna Swedish Snowboard Series (SSS) och Swedish Slopestyle Tour (SST) besöker Middagsberget i Vännäs för att göra upp i vinterns tredje stopp den 27–28 februari
  • Skapad: 25 FEB 2016 09:48

Under lördagen kommer Sverigeeliten i freeski göra upp om viktiga poäng när SST går in i den tredje av totalt fem deltävlingar. Att ledande Hugo Burvalls, Sundsvalls SLK, namn lyser med sin frånvaro i startlistan öppnar upp för övriga deltagare att stuva om i rankingen och vi ser fram emot härlig skidåkning i Middagsbergets park. Hemmaåkaren Felicia Petterson, UHSK, har guldläge att plocka viktiga poäng då den svåraste konkurrenten saknas på start.

På söndagen är det snowboardåkarnas tur att inta parken och även här ställs de lokala förmågorna mot åkare inresta från hela landet. Fjolårets juniorvinnare Edwin Hed, Gesundateamä, trivs på Middagsberget och vi får se honom visa upp sina konster tillsammans med bland annat Brälappens alldeles egna Fredrik Fredlund.

Program
Lördag SST: kval kl. 11.15, final kl. 14.25
Söndag SSS: kval kl 11.15, final kl. 14.2

Om Swedish Snowboard Series (SSS)
Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie i grenen snowboard slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen under Sälen Winter Games den 15–16 april. Tävlingar arrangeras i ålderskategorierna kids, ungdom junior och senior, för både killar och tjejer.

Om Swedish Slopestyle Tour (SST)
Swedish Slopestyle Tour är en nationell tour för morgondagens skidstjärnor i grenen freeskiing slopestyle. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Tandådalen under Sälen Winter Games 15–16 april. Tävlingar arrangeras i ålderskategorin senior, för både killar och tjejer.

För senaste uppdatering följ tävlingsseriernas Facebook-sidor:

SSS –  https://www.facebook.com/swedishsnowboardseries

SST https://www.facebook.com/SwedishSlopestyleTour

Skribent: Stefan Karlsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info