Hoppa till sidans innehåll

Seger för Harlaut och Dahlström i Världscuppremiären

03 SEP 2016 23:49
Det blev en lyckad svenskdag i Världscupen då lördagens Big Air final avgjordes i Chilenska El Colorado. Henrik Harlaut och Emma Dahlström inledde säsongen på storstilat vis och tog förstaplatsen i respektive klass.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2016 00:41

Det var fina förhållanden under lördagens final. Solen stekte och hoppet som svenske David Ny konstruerat gav åkarna utrymme att ge det där lilla extra under tävlingen som höll mycket hög nivå.

– Åkarna har gjort en fantastisk insats idag. Nivån på tävlingen var otroligt hög. Bland annat schweizarna har verkligen imponerat och att vi lyckas ta hem vinsten i både herr och damklassen är en verklig bedrift säger den smått lyriska förbundskaptenen Patric Nyberg.

I damernas final visade Emma Dahlström återigen prov på vilken tävlingsmänniska hon är. Med stor åkning landade hon både en 720 tailgrab och en Switch 540 med high safetygrab och stod för dagens högsta poäng. – Jag är så himla glad. I början när vi kom hit så kändes allt sketchy för jag har inte hoppat stora hopp sen april. Men under dagen idag så har allt lossnat. Det har varit perfekt väder med sol och allt har verkligen stämt hälsar en bubblande Emma på telefon

I Herrklassen kvalade Henrik Harlaut som fyra och Jesper Tjäder på åttonde plats inför finalen som kom att hålla hög nivå. – Planen var att kvala lugnt och säkert för att inte riskera något. Det har verkligen varit bra förhållanden här och alla har kört på som tusan och då blir man ju extra motiverad.  Efter andra åket i finalen låg jag trea och jag visste att jag behövde ta till något extra för att kunna vinna. Jag har ju lärt mig ett nytt trick som ingen sett tidigare, en switch double cork 1080 med nosegrab. På träningen fungerade det inget vidare och jag kraschade men nu i finalen på sista åket så satt den och det var det som gav mig vinsten säger Henrik Harlaut

 Även Jesper Tjäder hade en bra dag och slutade på en fin fjärdeplats. – Det känns verkligen som jag har vunnit en fjärdeplats idag. De andra åkarna körde riktigt bra.  Inför sista åket låg jag sexa och då gick jag all in. Jag har lärt mig ett nytt trick här under träningsdagarna och aldrig tävlat med. Men i sista åket satt det perfekt så jag är verkligen nöjd säger Jesper Tjäder.

Resultat Dam
1.Emma Dahlström hovfjällets ski &board club 183.80
2.Giulia Tanno SUI 156.20
3.Melanie Kraize CHI 141.20

Resultat Herr
1. Henrik Harlaut Åre SLK 183.60
2.Fabian Boesch SUI 182.80
3.Luca Schuler SUI 176.60
4. Jesper Tjäder ÖFS Freestyle 170.20

Kontakt på plats förbundskapten Patric Nyberg 0702094060 tidsskillnad -6h

Kontakt i Sverige sportchef Stefan Karlsson 0705113127

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info