Hoppa till sidans innehåll

Världscuptävling i Milano

09 NOV 2016 16:02
I helgen är det dags för landslaget i freeskiing och landslaget i snowboard att inta Milano för att tävla i världscupen i big air.

  • Uppdaterad: 10 NOV 2016 20:50

Det är den första av tre delar i den så kallade Big Air Superseries som hålls i Milano, Mönchengladbach och avslutas i februari i Quebec City. Tre city big air tävlingar som förutom att vara sin egna miniserie även ingår i den totala världscupen.

Redan under fredagen är det dags för våra Svenska freeskiing åkare Emma Dahlström, Henrik Harlaut, Jesper Tjäder och Emil Granbom att mäta sig med de övriga toppåkarna i världen.

Freeskiinglandslaget hade smygpremiär i världscupen i Chile i början av september där man vann både på herr och damsidan och ser med förväntan på sin medverkan i Milano.

– Det ska bli riktigt kul att tävla igen. Jag har haft en bra inledning på säsongen. Chile var bra på många sätt men konkurrensen kommer vara mycket tuffare här i Milano och jag ser fram emot att mäta mig med dom övriga tjejerna i toppen världseliten igen. Att det dessutom är ett ställningshopp som är byggt av svensken David Ny är känns tryggt och bådar för en bra tävling, säger Emma Dahlström.

– Alla åkarna har haft bra dagar i Österrike och har visat på god form. Vi kommer från ett bra läge med framgångar från premiären i Chile där Emma och Henrik vann och Jesper tog en fin fjärdeplats. Att vi dessutom haft bra träningsdagar i Stubai gör att jag hoppas att vi kan förvalta den medvind vi känner i laget nu. Tävlingen hålls i en stadsmiljö med maffig arkitektur och inramningen på tävlingsplatsen känns riktigt inspirerande. Det kommer bil en bra helg, säger förbundskapten Patric Nyberg.

Tävlande Svenskar i Milano

Freeskiing (fredag)

Emma Dahlström Hovfjällets ski & board club
Henrik Harlaut Åre SLK
Jesper Tjäder ÖFS
Emil Granbom IFK Falun- Falu SnowPark

Snowboard (lördag)

Niklas Mattsson Leksand Snowboard & Freestyleklubb
Måns Hedberg Bollnäs AK

Kontaktpersoner på plats

Freeskiing: Förbundskapten Patric Nyberg 070-209406
Snowboard: Förbundskapten Jocke Hammar 076-8827814

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info