Hoppa till sidans innehåll

VC premiär för landslaget i freeskiing

01 SEP 2016 16:06
Till helgen är det äntligen dags för världcuppremiär för det svenska freeskiinglandslaget.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2016 16:23

Emma Dahlström, Jesper Tjäder och Henrik Harlaut är tillsammans med förbundskapten Patric Nyberg sedan början av veckan på det södra halvklotet och skidorten El Colorado i de Chilenska Anderna för ett månadslångt träningsläger på snö.

Det blir dock ingen mjukstart för våra svenska åkare då lägret inleds med säsongens första världscuptävling i Big Air. Detta skickar våra svenska åkare rätt in i hetluften då både den norske världscupvinnaren Tiril Sjåstad och världsmästaren Fabian Bösch återfinns i startfältet.

-Det ska bli otroligt roligt att komma igång med tävlingssäsongen igen. Jag har haft en skön sommar som jag varvat med barmarksträning, glaciärskidåkning och en del semestrande så jag känner mig utvilad och riktigt motiverad för en ny säsong. Att vi börjar med en världscuptävling är ju perfekt för då taggar men till och kommer igång med åkningen direkt säger Emma Dahlström som hade en imponerande svit i vintras då hon skördade pallplaceringar i alla världscuptävlingar hon ställde upp i säsongen 2015/16.

Efter tävlingarna kommer landslaget stanna kvar i El Colorado och träna i anläggningen.

-Hoppet byggs av svenska David Ny och här har vi hittat en möjlighet att få till träning i världsklass tidigt vilket kommer ge oss goda förutsättningar inför tävlingssäsongen som avslutas med VM i slopestyle i Sierra Nevada säger förbundskaptenen och tränaren Patric Nyberg.

Damernas kval:
fredag 2 september 06.15 CET

Herrarnas Kval
lördag 3 september 15.40 CET

Final
lördag 3 september 18.10 CET

Kontakt på plats Förbundskapten Patric Nyberg 070-2094060 tidsskillnad +6h

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info