Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANDREAS L ERIKSSON/BILDBYRÅN

Lilla Bragdguldet till Jennie-Lee Burmansson

05 DEC 2017 13:36
Svenska Dagbladet har utsett freeski-åkaren Jennie-Lee Burmansson till årets mottagare av Lilla Bragdguldet. Förutom äran består utmärkelsen av ett stipendium på 75 000 kronor.
  • Uppdaterad: 05 DEC 2017 13:43

– Jennie-Lee har verkligen gjort en raketkarriär och nu har hon kliv in i idrottens finrum tillsammans med andra merittyngda idrottare som har fått stora framgångar. Det är bara att gratulera och vi ser fram emot att följa Jennie-Lee i framtiden mot en förhoppningsvis lång o framgångsrik idrottskarriär, säger Stefan Karlsson, sportchef freeskiing och snowboard. 

Fler börjar få upp ögonen för Jennie-Lee Burmanssons framfart denna säsong. Efter en seger och en tredjeplats i sina allra två första världscuptävlingar fick hon förra veckan besked av Sveriges Olympiska Kommitté att hon blivit uttagen i OS-truppen. 

LÄS MER: Jennie-Lee Burmansson och Ocsar Wester klara för OS

Och i dag kom nästa bekräftelse på att hon redan under sin första säsong i världscupen har börjat göra avtryck i skidvärlden.

Här följer juryns motivering...

Jennie-Lee som är född och uppvuxen i Sälen har stått på skidor hela sitt liv. Hon började med alpint men när hon var åtta år fick hon upp ögonen för freeski och spenderade allt mer tid i backarna. Förutom skidåkning gillar hon att spela fotboll, åka skateboard och hänga med vänner och familj. 

Fakta Lilla Bragdguldet

Lilla Bragd­guldet är Svenska Dagbladets idrottsstipendium och har de senaste sex åren delats ut på Idrottsgalan där det har ­varit sammanslaget med kategorin ”Årets nykomling”. Men i år delas Lilla Bragdguldet åter ut separat.

Lilla bragdguldet, är ett idrottspris som instiftades 1994 efter en anonym donation från en före detta elitidrottare. Från början var stipendiet på 50 000 kronor, numera får vinnaren 75 000 kronor

Skribent: Lotte Jernberg

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info