Hoppa till sidans innehåll

Svensk storslam i Font Romeu

23 DEC 2017 14:46
Sverige knep guld och silver och bevisar vilken stor nation Sverige är i parkerna. Oscar Wester överst på pallen och Jennie-Lee Burmansson näst överst.
  • Skapad: 23 DEC 2017 14:46

I de franska Pyreneerna sken solen som om det vore midsommar och det märktes att åkarna stortrivdes i den slaskiga finalen dan före dopparedan. Svenskarna visade inga julnerver utan istället en oerhörd stabilitet.

22-årige Oscar Wester från Freestyleskidåkarnas Förening låg sexa efter det första åket i finalen, men smällde av ett av livets bästa slopestyleåk i det andra. Med poängen 94,60 hamnade han över två och en halv poäng framför Öystein Bråten som då ledde tävlingen.

– Det är nog mitt bästa åk jag någonsin gjort, säger en lycklig Oscar Wester direkt efter tävlingen.

Åket betyder mer än bara en stor check och en skön känsla. Denna viktiga säsong bevisar han inte bara för alla andra att han är bättre än någonsin och Oscar sätter snabbt ord på varför just detta är monumentalt för honom.

– Jag har tvivlat på om jag verkligen är i världstoppen men nu vet jag att jag är det. Jag känner att jag kan upprepa detta i varje tävling framöver och nu vet jag att jag är i den absoluta världstoppen. Det är något jag tar med mig, säger Oscar innan nästa intervjuare hugger tag i honom.

Jennie-Lee Burmansson bevisade än en gång vilken oerhörd talangfull skidåkare och tävlingsmänniska hon är. Med ett perfekt planerat åk, utfört så bra som nästan bara Jennie-Lee kan göra, placerade hon sig direkt i toppen efter första åket. Endast franska Tess Ledeux fick bättre poäng.

15-åriga supertalangen från Sälens IF ledde inför denna tävling den totala världscupen och fortsätter således att leda.

Det svenska stjärnskottet cementerar sin plats i toppen och gör det extra roligt att följa svensk freeskiing just nu.

 

Skribent: Simon Tjenström
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info