Hoppa till sidans innehåll

Burvall på en andraplats i Milano

18 NOV 2017 22:02
Hugo Burvall tog under lördagskvällen en andraplats i världscuptävlingen i Big Air I Milano, Italien.
  • Skapad: 18 NOV 2017 22:02

Efter att ha knipit den sista finalplatsen under förmiddagens kval fanns det ingenting att förlora för den unge Sundsvallsåkaren. Med varierad åkning och en ståsäkerhet som vanligen tillskrivs de mer etablerade proffsen visade Burvall tidigt att han var att räkna med. Med två av tre hopp som räknas i finalen hade Hugo till och med råd att vässa sitt andrahopp och ta en mycket hedrande andraplats i dagens tävling.

–" Jag är lite förvånad. Inte över Hugos kapacitet men över att han får fram den så här tidigt på säsongen. Hugo hade en sån där dag då han visar självförtroende och imponerande åkning. Han är den av åkarna i utvecklingslaget som har absolut minst tid på snö under försäsongen men levererar Sveriges hittills främsta placering i världscupen. Jag glädjer mig verkligen med Hugo ikväll" Säger landslagstränaren Niklas Eriksson

" – Det är faktiskt en otrolig lättnad med resultatet idag. Jag har känt länge att jag har det i mig men har inte riktigt fått ut det på tävling. Jag har jobbat hårt under hösten både på gymmet och på jobbet för att skapa förutsättningar för säsongen. Nu känns det bara så skönt att allt slit gett avkastning och ett bevis på att ingenting är omöjligt.

Eftersom jag jobbat så mycket har jag inte kunnat åka så mycket skidor men däremot har jag tänkt väldigt mycket på skidåkning och kollat massor på olika skidfilmer. Det har gett både inspiration och har bidragit mycket till resultatet idag. Så att få kliva upp på pallen var en riktigt skön känsla och ger såklart självförtroende för tävlingarna framöver.

Redan nästa vecka är det ju dags för Världscup i Slopestyle och drömmen där är knipa en bra placering och börja slåss om dom kvarvarande OS biljetterna.

Att stå där uppe på start inför alla människor i publiken är en riktigt skräckblandad känsla. Man vill bara ner och sätta sitt åk och när man väl gjort det och känner att man inte kunnat göra någonting bättre så är det bara en så otroligt skön känsla. Nu ska jag njuta lite av det här och sen blir det full satsning mot nästa vecka." hälsar en bubblande Hugo Burvall på telefon från Milano.

Resultat:
Världscupen I Milano Big Air

1. Elias Ambuehl Schweiz 177.20
2. Hugo Burvall Sundsvall 176,20
3 Andri Ragletti Schweiz 173,8
25 Pontus Nordström Östersund 72.00
32 Maximilian Selbekk Hallens SK 21,40

Damer
1. Colien Ballet Baz Frankrike 177,20
2. Johanne Killi Norge 175,60
3. Giulia Tanno Schweiz 172,8

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info