Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Rönnbäck/Coca-Cola Sverige

Coca-Cola stöttar freeski-talanger

20 DEC 2017 12:17
Freeskiing Team Sweden och Coca-Cola kommer samarbeta under OS-säsongen 2017/2018 för att stötta unga lovande åkare på väg in i världseliten.
  • Skapad: 20 DEC 2017 12:17

– Vi har flera unga mycket lovande talanger som alla slåss om kvarvarande OS-platser. Samarbetet med Coca-Cola ger oss en unik möjlighet att stötta just dessa åkare så de kan nå sina drömmar och mål under en säsong där mycket av uppmärksamheten och resurserna annars styrs mot mer etablerade åkare. Samarbetet med Coca-Cola är mycket välkommet för att ge våra yngre åkare en möjlighet att ta stora kliv upp mot världstoppen, säger Stefan Karlsson, sportchef Freeskiing på Svenska Skidförbundet.

Coca-Cola kommer under OS-säsongen vara en viktig samarbetspartner till svensk freeskiing och främst bidra till att stötta talanger i utvecklingslaget som är på väg att ta steget upp i landslaget till världseliten.

– Vi vill tillsammans skapa ett fönster för att lyfta vårt varumärke och freeskiingsporten i stort under säsongen. Ett exempel är att vi kommer erbjuda tittartävlingar där våra fans kan vinna både skidor och en exklusiv helg tillsammans med vårt talangfulla och redan framgångsrika utvecklingslag, säger Stefan.

– Coca-Cola har varit samarbetspartner till de Olympiska spelen sedan 1920-talet och vi strävar efter att kontinuerligt utvecklas med både spelen och sporterna. För oss på Coca-Cola i Sverige vill vi alltid hitta samarbeten som står för gemenskap, glädje och nyskapande i enlighet med vårt varumärke. Därför är Freeskiing ett självklart val för oss och vi har stora förhoppningar på samarbetet och kampanjen, säger Victoria Adolfsson, kampanjansvarig på Coca-Cola AB.

Freeskiinglandslagets värderingar går helt i linje med Coca-Colas vilket ger en bra grund till ett mycket spännande samarbete under säsongen.

– Vår sport handlar mycket om uttryck, glädje, självbestämmande och kamratskap, både i backen och i livet i stort. Så vi välkomnar en samarbetspartner som förstår och själva står för liknande värderingar. Coca-Cola är verkligen rätt partner för oss att sprida våra budskap tillsammans med, säger Stefan.

Freeskiing Team Sweden och Coca-Cola kommer tillsammans skapa förutsättningar för att åkarna, både de redan uttagna och de som kämpar om en OS-biljett, ska kunna prestera på bästa nivå – före och under OS i Pyeongchang.

För mer information, kontakta

Stefan Karlsson, sportchef freeskiing, Svenska Skidförbundet
Tfn: +46 (0)70 511 31 27
E-post: This is a mailto link

Frida Keane, Public Affairs & Communication Director, Coca-Cola AB.
Tfn: +46 (0)72-1470240
E-post: This is a mailto link

Om Coca-Cola i Sverige
Coca-Cola AB ansvarar för marknadsföringen av några av världens mest kända varumärken av icke alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden. Några av varumärkena i vår svenska produktportfölj är Coca-Cola®, Fanta®, Sprite®, MER®, Bonaqua Silver®, Powerade® och Minute Maid®. I Jordbro utanför Stockholm producerar Coca-Cola European Partners Sverige AB cirka en miljon liter dryck varje dag. Vi har åtagit oss att minska antalet kalorier vi sätter på marknaden med 20% till 2020. För ytterligare information besök gärna coca-cola.se. 

Skribent: SSF

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info