Hoppa till sidans innehåll

Oscar Wester tvåa i Mönchengladbach Big Air

01 DEC 2017 20:33
Världscupen i big air gästade tyska Mönchengladbach och då passade Oscar Wester på att visa framfötterna.
  • Skapad: 01 DEC 2017 20:33

22-åringen från Freestyleskidåkarnas Förening vann kvalet och hade ledningen fram till den sista hoppomgången. Där stack Norske Christian Nummedal ut näsan strax framför Oscar och snuvade honom på guldpengen.

– I finalen satte jag mitt första åk och ledde. Jag vann ju kvalet så jag startade sist i varje omgång. Sen ledde jag fram till att Nummedal gjorde en grymt bra trippel i tredje omgången, säger Oscar som är på väg till dopingkontroll när jag pratar med honom [obligatoriskt för alla på pallen reds. anm.]

– När jag droppade in i för sista hoppet visste jag att jag skulle bli sämst tvåa. Jag försökte förbättra mitt andra hopp och landade allting grymt bra men det räckte inte.

– Jag är jättenöjd att jag satte alla mina trick och att det räckte till en andraplats, säger han glatt avslutningsvis och vi kan konstatera att han är i en sagolik form.

Förutom Oscar Wester var Oliwer Magnusson, Miximilian Selbekk, Hugo Burvall, Pontus Nordström och Emil Granbom på plats för att slåss om medaljerna. Förutom Oscar så kvalade ingen annan svensk till final.

Det blev en skandinavisk historia högst upp på resultatlistan. Placering 1-5 fördelades mellan Norge, Sverige och Finland.

 

Resultat Arag Big Air

1. Christian Nummedal (NOR) 183,20

2.Oscar Wester (SWE) 180,80

3.Öystein Bråten (NOR) 176

 

Skribent: Simon Tjenström
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info