Hoppa till sidans innehåll
Foto: Allrounder.de

Sex svenskar till start i Big Air i Mönchengladbach

01 DEC 2017 11:39
Nu är det dags för världscuptävlingar i Big Air i tyska Mönchengladbach som för andra året i rad står för andra året i rad som värd när tävlingar i både Freeeskiing och Snowboard avgörs under fredag och lördag.
  • Skapad: 01 DEC 2017 11:39

För två helger sen gjorde Sundsvallsonen Hugo Burvall en snudd på orimlig bedrift när han tog en andraplats på Världscuptävlingen i Milano. Tillsammans med fem andra Svenskar kommer nu Hugo till Tyskland med en ödmjuk inställning.

– De var ju lite pang på hela uppståndelsen i Milano vilket har tagit ett tag att smälta. Efter det åkte direkt jag till Österrike på en slopestyle tävling och även om jag inte tog mig till final där så funkade åkningen riktigt bra vilket ger en positiv känsla nu när vi är i Tyskland.

Jag kommer fortsätta min plan med att köra min åkning och fokusera på mina trick med riktigt bra utförande. Målsättningen är att ta mig till final och väl där blåsa på lite extra. Vi är ett skönt gäng här med många av mina skidkompisar och det gör mycket för stämningen och jag ser verkligen fram emot morgondagens tävling, säger Hugo Burvall på telefon efter dagens träning.

Till start kommer även Oscar Wester som idag fick sin biljett till OS i Korea i grenen slopestyle.

– Det är riktigt kul att vara här nere i Mönchengladbach. Hoppet känns bra men det är lite speciellt att hoppa i ett stadshopp. Allting går väldigt fort och det är högt och intensivt hela tiden. Extra kul med så många av dom yngre åkarna här på plats nu när Henrik Harlaut och Jesper Tjäder väljer att stå över. Det känns som svensk freeskiing flyttar fram sina positioner på alla kanter och det är en kul resa att vara med om. Alla har verkligen gjort bra ifrån sig här på träningen idag och vi är taggade inför imorgon, säger Oscar Wester.

Förutom Hugo Burvall, Sundsvall SLK, och Oscar Wester, Freestyleskiåkares Förening, kommer även Pontus Nordström, ÖFS Freestyle, Oliwer Magusson ÖFS Freestyle, Maxililian Selbekk, Hallen SK och Emil Granbom, Falu IK-Falu Snowpark till start.

Vad: Big Air världscup i freeskiing och snowboard

Var: Mönchengladbach, Tyskland.

När: Världscuptävling, final freeskiing fredag kl. 18.00

Svenska startande

Freeskiing

Hugo Burvall, Sundsvall
Oscar Wester, Täby
Pontus Nordström, Östersund
Oliwer Magnusson, Östersund
Emil Granbom, Falun
Maximilian Selbekk, Hallen

Skribent: Stefan Karlsson

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info