Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emma Dahlström

Dubbla guld till Harlaut och brons till Jennie-Lee

29 JAN 2018 17:46
Det blev storslam för Henrik Harlaut under X-Games i Aspen. Först guld i Big Air och sedan ytterligare ett guld i slopestyle. Succé blev det även för nykomlingen Jennie-Lee som kom hem med ett brons i sin allra första X-Gamestävling.
  • Skapad: 29 JAN 2018 17:46

Han är i sitt livs form. Åre-killen Henrik Harlaut fullkomligt dominerade helgens X-games i Apen, USA.

Det kan vara svårt för utomstående att förstå hur stort det är att vinna, eller ens ta medalj i X-games. Tävlingarna har länge ansetts som de största och mest prestigefulla inom freeski och snowboard. De anses större än OS, vinner du X-games så är du helt enkelt störst.

Henrik Harlaut blev historisk, inte nog med att han har sammanlagt sex guld och två silver, han lyckades dessutom vinna dubbelt, Big Air och slopestyle, under samma tävling, något som endast Bobby Brown har lyckats med tidigare (2010).

Harlaut hade innan helgens tävlingar tagit fyra X-gamesguld samtliga i Big Air. Nu ökade han på medaljskörden med ytterligare ett guld i Big Air och kort därefter det första i slopestyle.

– Det här var antagligen de bästa 24 timmarna i mitt liv, kommenterade Henke på Instagram.

Även Oscar Wester och Jesper Tjäder deltog i slopestyletävlingen. Där Oscar gjorde ett mycket bra kval och tog sig vidare till finalen där där världens åtta bästa åkare gjorde upp om pallplatserna. I den stenhårda konkurrensen slutade Oscar på åttonde plats.


Jennie-Lee med sin första stora X-gamesmedalj. Foto: Emma Dahlström.

En som fortsätter övertyga är årets nykomling på seniorscenen Jennie-Lee Burmansson, som med en otroligt stabil och orädd åkning har radat upp pallplatser. Det är en enorm prestation att ge sig in i X-games utan minsta tvekan. Framgångarna fortsatte under helgen som resulterade i en bronsmedalj.

Ett annat glädjeämne i helgen var att se "veteranen" Emma Dahlström som för varje tävling tar steg närmare och närmare den absoluta världstoppen efter comebacken.

Med säsongens framgångar i bagaget är det ett muntert gäng som styr kosan mot Sydkorea. Det ska bli fantastiskt kul att se vad de kan åstadkomma under OS.

Skribent: Lotte Jernberg

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info