Hoppa till sidans innehåll

Emma och Oliwer uttagna till OS-truppen i PyeongChang

23 JAN 2018 13:43
I dag kom SOK med beskedet att freeskiåkarna Emma Dahlström och Oliwer Magnusson är uttagna till OS-truppen.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2018 13:44

Emma Dahlström, Hovfjällets Ski & Board Klubb, har jobbat hårt efter sin korsbandsskada och har visat stor styrka och envist följt planen som hon gjorde direkt efter operationen, allt för att komma tillbaka lagom till OS för att kunna tävla i slopestyle.

– Emma har hela tiden legat i framkant på sin plan och nu senast i Mammoth så lossnade åkningen ordentligt vilket gav henne en välförtjänt OS-plats, säger Stefan Karlsson, sportchef freeski och snowboard på Svenska Skidförbundet och fortsätter:

– Jag ser verkligen fram emot de kommande X-Games-tävlingarna, som blir ett bra genrep för Emma, och jag hoppas att de ger henne det självförtroende hon behöver för att kunna göra sig själv rättvisa under OS.

Trots att Emma bara är 25 år räknas hon nu till veteranerna inom freeski. En nykomling är däremot 17-årige Oliwer Magnusson, Östersund Frösö SK, som gör sin andra säsong i världscupen. Förra året kom hans genombrott då han tog silver på JVM i slopestyle.  Men det var ingen självklarhet att just Oliwer skulle få OS-platsen eftersom det verkligen var tight mellan honom och Emil Granbom, men tillslut föll valet på Oliwer.

– Oliwer har kämpat hårt och målmedvetet för att ta OS-platsen och det ska bli intressant att se honom tävla i de stora sammanhangen, säger Stefan.

Med till OS kommer också Niklas Mattsson som börjar tillhöra veteranerna bland snowboardåkarna. Niklas är en unik åkare med en bred trickrepertoar och som åker på ett stilfullt sätt som är roligt att se på.

– Niklas tillhör en av världens absolut bästa åkare när han har en bra dag, så det ska bli intressant att se honom ta sig an slopestylebanan och även att följa honom under Big Air som är en nyhet på OS-schemat.

Skribent: Lotte Jernberg

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info