Hoppa till sidans innehåll
Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Jennie-Lee Burmansson åtta i OS-debuten

17 FEB 2018 12:00
Vi hade två svenskor till start i slopestylekvalet , debutanten Jennie-Lee Burmansson och den mer rutinerade Emma Dahlström, som båda två gick vidare finalen. Emma som kvaletta och Jennie-Lee på sista kvalplats.
  • Skapad: 17 FEB 2018 12:00

Jennie-Lee, som har gjort fantastiska resultat i världscupen under säsongen, lyckades åka hem en åttondeplats i det starka finalfältet, 

Till saken hör också att hon råkade ut för ett fall under onsdagens träning. Hon bet sig illa i tungan och var även tvungen att genomgå en rutinmässig undersökning för att se att att hon inte hade hjärnskakning. Men allt var okej och hon fick klartecken att starta i finalen.

Där fick hon fick lite problem, både på railsen och hoppen, men placerade sig alltså på en åttondeplats, inte dåligt av en OS-debutant.

– Det var jättekul! Det här är ju det jag älskar att göra, mer än allt annat, kommenterade Jennie-Lee efter tävlingen.


Undrar vad Kungen berättat för intressant till Jennie-Lee? Foto: Bildbyrån. 

Blott 15-åriga Jennie-Lee är Sveriges yngsta vinterolympier någonsin. Hon blev uttagen av SOK till OS främst för att se och lära eftersom hon anses vara en stor talang som kan prestera vid kommande olympiska spel.

– Jennie-Lee gjorde en jättebra insats med tanke på att detta var hennes första riktigt stora mästerskap. Nu har hon många värdefulla erfarenheter med sig in i framtiden, säger Stefan Karlsson, sportchef freeski och snowboard.

För comebackande Emma Dahlström blev det både toppar och dalar. Att Emma ens är med på OS är en seger i sig med tanke på den svåra korsbandsskada hon fick förra året. Efter många månader av otroligt hård rehabträning kvalificerade hon sig trots allt till OS.

I kvalet kom toppen. Emma fick till ett superåk och vann hela kvalet, vilken prestation med tanke på förutsättningarna! Hon visade med åket att hon är tillbaka i världseliten.


Emma var förstås glad efter det fantastiska kvalåket som tog henne upp i ledningen. Foto: Bildbyrån.

Under finalen kom tyvärr dalarna. Hon problem med det första stora hoppet i banan som hon inte lyckades bemästra i något av de tre finalåken, och hon slutade på elfte plats. Efteråt visade det sig att Emmas åk i kvalet hade räckt till ett OS-brons.

– Det är klart att det hade varit helt fantastiskt om hon hade tagit medalj efter den resa hon har gjort bara för att kunna vara här. Men hennes åk i kvalet visar att hon äntligen är tillbaka i världstoppen och jag är så otroligt glad för hennes skull, säger Stefan.

OS-äventyret är nu slut för våra svenska tjejer men det återstår ännu ett antal tävlingar. Vi önskar Jennie-Lee och Emma lycka till med den fortsatta säsongen!


Stort grattis till OS-medaljörerna fr.v. Mathilde, Sarah och Isabelle! Foto: Bildbyrån.

Resultat 17 februari

Slopestyle, damer

1) Sarah Höfflin, SUI 91,20p
2) Mathilde Gremaud, SUI 88,00
3) Isabel Atkins, GBR 84,60

8) Jennie-Lee Burmansson, 65,00
11) Emma Dahström, 52,40

Komplett resultat (länk till FIS)

Skribent: Lotte Jernberg

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info