Hoppa till sidans innehåll
Foto: Audi Quattro Winter Games Oliwer Magnussson

Oliwer Magnusson bäst i JVM-kvalet i big air

24 AUG 2018 12:18
Junior-VM har börjat strålande för freeskiåkaren Oliwer Magnusson. Han vann kvalet i big air och är nu en stark guldkandidat. Men egentligen är det i fel disciplin. Oliwer har nämligen ett silver i slopestyle från förra JVM att försvara.
  • Skapad: 24 AUG 2018 12:18

Vi fick en pratstund med Oliwer över telefon direkt efter kvalet.

Hur känns det efter dagens kval i big air?

– Det känns bra! Nivån var hög och de andra åkarna körde på riktigt bra.

Vad var det som gjorde att du vann kvalet?

– Jag hade en riktigt bra träning och fick pröva olika trick och kände mig säker på min uppgift. Jag hade provat både framåt dubbel 1440 tailgrab, Switch dubbel 1440 mute och även en Switch trippel 1260. Märke att domarna kollade väldigt mycket på grabbar och utförande så bestämde jag mig för att en köra dubbel 1440 tail i mitt första åk, vilket resulterade i 93,80 poäng. Mitt andra åk gjorde jag en dubbel 1620 tail men satt inte landningen lika bra som mitt första åk, men fick ändå 91.00 poäng.

I morgon är det final och där måste du göra två olika hopp, hur tänker du kring det?

– Nja, jag kommer nog köra samma trick framåt (en vänster dubbel 1440 eller 1620 tailgrab). Och efter att ha kollat på resultaten ifrån idag så kommer jag nog göra Switch dubbel 1440 Mute istället för trippel, då tripplar inte fick så jättehöga poäng.

Förra veckan körde du continental cupen i slopestyle och kom fyra. Hur kändes det och hur känns formen inför slopestylen som drar igång på onsdag?

– Jag hade bara åkt skidor i en vecka innan den tävlingen så jag kände mig lite ringrostig. Men jag ville inte satsa allt då mitt mål med den här resan var just att ladda inför junior-VM. Men nu har jag åkt skidor intensivt i 14 dagar och känner mig riktigt stabil så jag ser verkligen fram emot tävlingen!

Du är också anmäld till tävlingen i halfpipe, hur känner du inför den?

– Jag körde pipe idag efter kvalet i big air. Det var jätteroligt och jag lyckades även landa några nya trick! Men pipen är väldigt stor och jag är inte van med att köra pipe, så jag har inga förväntningar på resultat. Vill bara sätta ner ett åk jag är nöjd med och ser vad det räcker till!

Tack för de orden och lycka till imorgon!

– Tack så mycket!

LÄS MER: Oliwer Magnusson till junior-VM på Nya Zeeland

Skribent: Stefan Karlsson, sportchef freeski
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info