Hoppa till sidans innehåll
Foto: Image Peak Oliwer Magnusson tränar inför JVM på Nya Zeeland.

Oliwer Magnusson till junior-VM på Nya Zeeland

22 AUG 2018 16:41
​Över 300 deltagare från hela världen samlas under de kommande veckorna i Cardrona på Nya Zeeland för att tävla i junior-VM i snowboard och freeski. på plats finns 18-årige freeski-åkaren Oliwer Magnusson som har ett JVM-silver att försvara.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2018 16:44

Slopestyle, big air, halfpipe, och snowboardcross är några av grenarna som kommer avverkas under vad som internationellt räknas som de sista tävlingarna under säsongen 2017/18.

Oliwer, som har gått från klarhet till klarhet, de senaste säsongerna, med både ett silver från föregående JVM i slopestyle och en OS-debut i samma gren i PeyongChang, har målsättningen klar för sig.

– Jag vill vinna! svarar Oliwer blixtsnabbt på frågan om sina ambitioner med tävlingarna.

– Jag är riktigt revanschsugen efter förra JVM där jag kom tvåa. I våras lärde jag mig ett gäng nya trick och de har funkat bra här på träning. Bäst chanser har jag nog i slopestyle även om det har gått riktigt bra i big air nu på slutet. Det var i alla fall tur att jag åkte ner ett par veckor i förväg för jag var ganska ovan när jag först började åka. Men nu känns allt riktigt bra och jag är verkligen taggad inför tävlingarna, hälsar Magnusson på telefon från Nya Zeeland.


Oliwer har ett JVM-silver att försvara. Foto: Niklas Eriksson/SSF.

– Det ska verkligen bli kul att följa Oliwers framfart under JVM. Efter en riktigt bra säsong har han alla möjligheter till framskjutna placeringar och vi önskar honom ett stort lycka till under de kommande tävlingarna, säger Stefan Karlsson, sportchef för freeski på Svenska Skidförbundet.

Program

24 augusti kval, big air
25 augusti final, big air
29 augusti kval, slopestyle
31 augusti final, slopestyle

För mer information, kontakta:

Niklas Eriksson
Förbundskapten freeski
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46 (0)76 070 63 96

Skribent: SSF

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info