Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

ScanGlide ny leverantör till Freeski- och Snowboardlandslaget

10 DEC 2018 12:18
Svenska Skidförbundet presenterar ScanGlide som ny leverantör till Freeski- och Snowboardlandslaget. Som officiell leverantör av valla kommer Scanglide förse landslagen med valla samt rådgivning inom hållbar och effektiv vallateknik.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 12:18

– ScanGlide är ett varumärke som ligger i framkant i utvecklingen av högpresterande miljövänliga vallor och som känns väldigt nytänkande. Vi ser fram emot ett spännande samarbete med en partner som delar vår passion för sport och position som utmanare, säger Stefan Karlsson, sportchef för freeski och snowboard på Svenska Skidförbundet.

Landslagen säsongen 2018/19 utgörs av etablerade världsåkare som Henrik Harlaut, Sven Thorgren, Emma Dahlström, Jesper Tjäder och Måns Hedberg men består även av unga lovande utmanare som Jennie Lee Burmansson, Hugo Burwall och Oliwer Magnusson.

– ScanGlide är stolta över samarbetet med de två landslagen. Vi är taggade för att skapa nya förutsättningar för framgång i lagens kommande medaljjakt i världscup och VM. Vi levererar högklassiga produkter, utan miljö- eller hälsoskadligt innehåll och efter framgången under X-Games Oslo 2018 kom vi överens om ett samarbete som båda parter starkt tror på. Vi hoppas att vårt bidrag kommer att innebära många och stora framsteg, säger Erik Leander Paule i norska ScanGlide.

Om ScanGlide

Historien om ScanGlide startade i Norge år 2012 då de blev medvetna om hur skadliga fluorkarboner är i produkter för valla. Utmaningen för dem var att kunna skapa en miljövänlig produkt som också kunde konkurrera med de nuvarande fluorvätevaxprodukterna. Under två år undersökte de detta, och efter många försök och fel utvecklades receptet som de använder i sina produkter idag. År 2017 lanserade de sin produktlinje mot världseliten och har sedan ett år tillbaka även ett samarbete med det norska längdlandslaget.

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info