Hoppa till sidans innehåll
Fr.v. Wilma Johansson, Tuva Skanderby, Martin Nordqvist, Isak Stenberg, Lucas Söderberg och Ruben Källner Boman. Foto: Niklas Eriksson

JVM-landslagen i freeskiing och snowboard utsedda

01 MAR 2019 12:34
Det är bara lite över en månad kvar till junior världsmästerskapen (JVM) i freeski och snowboard i Kläppen, den 7–13 april. Nu har skidåkarna som kommer att representera Svedala utsetts.
  • Skapad: 01 MAR 2019 12:34

För damerna kör Wilma Johansson, Sälens IF, och Tuva Skanderby, UHSK. Både Wilma och Tuva kvalade in till JVM via Swedish Slopestyle Tour.

På herrsidan kvalade Martin Nordqvist, RISK, in efter att vunnit junior-SM i Big Air. Kvalade in via SST-touren gjorde Isak Stenberg, Sälens IF; Lucas Söderberg, Sälens IF; och Ruben Källner Boman, Sälens IF. De två sista platserna i junior-landslaget kneps av Melvin Morén, Sälens IF, och Axel Burmansson, Sälens IF.

– Det är tråkigt när man bara kan ta ut sex killar, till exempel, då det är så många som är pass duktiga och förtjänar platsen. Vi fick avväga, vi i tränarrådet, och det var ett kul lag vi tog ut. Jag tror det blir ett grymt junior-VM i Kläppen i April! hälsar förbundskapten Niklas Eriksson.

Tränarrådet består av lärare från gymnasierna runt om i Sverige plus förbundskaptenen och Stefan Karlsson, sportchef, snowboard och freeskiing.

– Det här är för mig som förbundskapten en satsning på den yngre skidåkarna i Sverige, att få kunna lyfta fram dem och att få hjälpa dem i deras elitsatsningar, att hamna i utvecklingslaget senare och kanske landslaget till slut. Det är sjukt kul att se på tjej- och på killsidan hur alla pushar sig verkligen och hur nivån stiger gradvis varje år, och väldigt mycket, fortsätter Niklas.

Om att få tävla tillsammans med JVM-landslaget, säger han:

– För mig är det jättekul att få komma dit och umgås med den yngre skidgenerationen från Sverige, att få vara med och träffa dem och inspireras av dem.

JVM-laget i freeskiing

Damer

Wilma Johansson, Sälens IF

Tuva Skanderby, UHSK

Herrar

Martin Nordqvist, RISK

Isak Stenberg, Sälens IF

Lucas Söderberg, Sälens IF

Ruben Källner Boman, Sälens IF

Melvin Morén, Sälens IF

Axel Burmansson, Sälens IF

 

JVM-laget i snowboard 

Damer

Cornelia Carlund, Messlingens IK

Novalie Engholm, Härnösands Alpina

Herrar

Gabriel Almqvist, Falu Snowpark

Hampus Ström, Funäsdalens SLK

Olle Hed, Gesunda Snowboardklubb

Anton Muhonen, SSLK

William Mathisen, Sälens IF

 

Kontaktperson

Förbundskapten Niklas Eriksson 073-0706396

 

Skribent: Malin Dunfors
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info