Hoppa till sidans innehåll

Freeskilandslaget 19-20

28 JUN 2019 13:20
Nu är det klart vilka som ingår i freeskilagen säsongen 19-20.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2019 13:20

–Efter en framgångsrik säsong med höjdpunkter som Henrik Harlauts Vm silver i big air och Oliwer Magnussons Junior VM guld förra hösten blickar vi fram emot en mästerskapfri säsong där vi har möjlighet att fortsätta vässa lagets färdigheter och fortsätta vara en av freeskivärldens toppnationer i världscupen och övriga internationella sammanhang.

 –Arbetet med att stärka nästa generations möjligheter fortgår och vi är mycket nöjda med att kunna delge att Pontus Nordström kommande säsong ansvarar för utmanarlaget vilket kommer ge de yngre åkarna än bättre möjligheter att på sikt slåss om platser i A-landslaget. Säger Sportchefen för freeski, Stefan Karlsson.

 –Vi är i ett läge där vi har en bra mix av äldre erfarna åkare och unga talanger som är på väg att befästa sig i världstoppen vilket gör att vi har ett hungrigt gäng att jobba med och det är väldigt inspirerande att se hur de yngre pushar de äldre och vice versa. Förhoppningsvis får vi även välkomna Jennie-Lee Burmansson tillbaka på tävlingsscenen i början av vintern och det är något vi alla ser fram emot. Säger Förbundskapten Niklas Eriksson.

A-Landslaget 19-20
Henrik Harlaut, Åre SLK
Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF
Jesper Tjäder Östersund,- Frsösön skidklubb
Oliwer Magnusson, Östersund- Frösön Skidklubb
Oscar Wester, Täby
Hugo Burval, Sundsvall SLK

– Efter ett lyckat junior VM i våras I Kläppen och en säsong där många yngre åkare visat framfötterna så är det främst på utmanarsidan vi hittar nya namn att hålla kolla på. Wilma Johanssons 4e plats i Slopestyle och Melvin Moréns 10e plats i samma gren vittnar om att det finns stor potential i det här gänget och det ska bli väldigt kul att bidra till åkarnas utveckling de kommande åren. Säger den nytillträdde tränaren för utmanarlaget Pontus Nordström.

Utmanarlaget 19-20
Emil Granbom, Falu Snow Park
Wilma Johansson, Sälens IF
Isak Davidsson, Bjursås IK
Melvin Morén, Sälens IF
Oliver Movenius, RISK

Wilma Johansson och Melvin Morén tillskott i Utmanarlaget Bild Niklas Eriksson SSF

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info