Hoppa till sidans innehåll

Halvvägs genom Swedish Slopestyle Tour

18 FEB 2019 11:58
Nu är tre av sex tävlingar i touren Swedish Slopestyle Tour (SST) genomförda. Här kommer en summering och en framåtblick inför de tre sista deltävlingar.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2019 13:27

– Både Hemavan och Umeå levererade två riktigt bra tävlingar, fast det var så pass tidigt på säsongen. Det är verkligen kul att vi har fått se så många unga åkare touren, vi hoppas att det fortsätter under våra resterande tävlingar, säger Max Månsson, projektledare för SST.

I Hemavan möttes åkarna av en helg i kylans tecken med en temperatur som låg stadigt kring minus 20-strecket. Hemavan Snowpark och Snowpark Consulting, som hade jobbat både dag och natt under veckan, levererade en otroligt bra tävlingscourse.

Kylan var dock inget som stoppade åkarna från att köra och trots att det var så tidigt på säsongen så bjöds vi på väldigt bra snowboardåkning.

På damsidan vanns seniortävlingen av Elina Vesterlund och juniorklassen av Tuva Skanderby. Högst upp på pallen i seniorklassen för herrar kom inte helt oväntat juniorvärldsmästaren och landslagsåkaren Oliwer Magnusson, i ungdomsklassen Olof Halvarsson och i juniorklassen Melvin Morén.

I mitten av januari tog sig touren vidare till Bräntberget i Umeå där UHSK Freeskiing för första gången arrangerade Umeå Big Air. Det blev ett grymt event med en kvällsfinal som ramades in fint av storpublik, storbildsskärm och DJs.

Här fick vi åter se Elina Vesterlund som segrare i damklassen senior. Erik Lundmark vann i herrseniorklassen, Frans Nederberg ungdomsklassen och Ruben Källner Boman vann juniorklassen.  

Det tredje stoppet på touren blev Kläppen där åkarna möttes av en park i absoluta världsklass. Enorma snöhögar hade under veckor formats till långa säkra hopplandningar och ett flertal rail-linjer fanns till åkarnas förfogande. Tyvärr lös solen med sin frånvaro under helgen men detta var inget som hindrade åkarna, däribland glädjande flera landslagsåkare, från att ladda på ordentligt.

Segrade i Kläppen gjorde på damsidan junior Wilma Johansson som kommit tillbaka till tävlingsscenen efter en knäskada. I herrklassen senior fick Oliwer Magnusson åter kliva högst upp på pallen precis som Rasmus Persson, ungdomsklassen, och Martin Nordkvist som vann juniorklassen.

Nu till helgen, den 23 februari, väntar tourens fjärde stopp som blir Funäsdalen.

– Vi är enormt peppade, det ska bli jättekul att välkomna alla åkare till Funäsparken och få se dem köra i vår setup. Jag tror att de kommer att gilla både den och stämningen som finns här i Funäs. Vi hoppas att så många som möjligt vill komma hit, njuta och ha roligt, säger Micke Dabrowski, ansvarig för Funäsparken.

Efter Funäsdalen går touren vidare till Falun och Falu Snowpark som välkomnar alla åkare den 10 mars. Därefter är det dags att ladda för den stora finalen som går av stapeln i Bollnäs den 17 mars.

LÄS MER:
Mer information och anmälan
Tourresultat

Skribent: Max Månsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info