Hoppa till sidans innehåll

Inställd Slopestylepremiär i Stubai

21 NOV 2019 21:26
Tre meter snö på tre dagar och en ny storm på ingång gör att arrangörerna tvingas ställa in Slopestylevärldscupen i Stubai, Österrike.
- Det är tråkigt, men bara att acceptera och ladda om inför nästa Big Air, säger förbundskapten Niklas Eriksson.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2019 21:26

Det svenska freeskilandslaget anlände till Stubai i söndags, men har inte kunnat träna i backen en enda dag på grund av kraftig storm och lavinrisk. Arrangörerna har hållit hoppet uppe om att kunna genomföra tävlingen in i det sista, men i onsdags blev det klart att man kastar in handduken. Världscuppremiären måste ställas in. Parken har drevat igen och inte ens de som jobbar med banan har kunnat ta sig upp på berget. Dessutom väntas ännu en storm dra in under helgen. Henrik Harlaut får alltså inte chans att förvara sin första världscupseger i Slopestyle som han tog i Stubai förra året.

"En utomhussport"
Förbundskaptenen Niklas Eriksson har aldrig varit med om att en tävling har ställts in förut, men säger att alla i laget har gjort det bästa av situationen och nu blickar framåt mot nästa Big Air- stop i Peking, Kina.

- Det är klart att det är tråkigt, alla var peppade på att få komma igång med Slopestyle igen, men det är såhär när man håller på med en utomhussport. När vi inte kunde ta oss upp i backen drog Henrik Harlaut, Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson ut och åkte rails, medan Oscar Wester byggde ett hopp och tränade utanför hotellet. Det går inte att göra så mycket åt vädret, men för oss är det i alla fall en enkel resa hem till Sverige. Lite värre för de som flygit hit från andra sidan jorden, säger Niklas.

Den närmsta tiden är det träning på olika håll som väntar för freeskikillarna innan landslaget flyger till Peking för nästa världscupstopp i Big Air 13-14 december. Därefter blir det Big Air-världscup i Atlanta, USA den  19-21 dec. Slopestylepremiären får vänta till 9 januari i Front Romeu, Frankrike. Räkna med riktigt peppade åkare då! 

Foto: Daniel Bernstål

Skribent: Julia Örtegren
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info