Hoppa till sidans innehåll
Foto: Philip Axelsson ProgSession april 2018

Nytt ProgSession Camp – nu även för freeski

17 JAN 2019 16:15
Nu blir även freeski en del av Svenska Skidförbundets tjejsatsning. Årets första ProgSession Camp körs helgen 20–23 januari i Stöten Snowpark tillsammans med sponsorn Mountain Lodge Stöten.
  • Skapad: 17 JAN 2019 16:15

ProgSession startade för två år sedan som ett initiativ för att stötta framtidens tjejer inom den svenska snowboardscenen. Målet var, och är fortfarande, att på sikt få se fler svenska kvinnliga namn på stora internationella tävlingar, i snowboardfilmer och inom andra delar av "industrin".

ProgSession är en plattform för att ge tjejerna mer färdigheter, att ta sin åkning till nästa nivå och en möjlighet för dem att forma sin karriär.

I helgen 20–23 januari är det dags för årets första ProgSession och nytt för i år är att förbundet har valt att utöka satsningen till att även omfatta freeski.

­­– Två år efter starten kan vi se att det fanns ett stort behov av en satsning som ProgSession som nu har gett mycket positiva resultat. Initiativet har skapat "ringar på vattnet" och satt igång olika processer inom sporten. Därför känns det extra bra att vi nu har möjlighet att utöka ProgSession även till tjejerna inom freeski, säger projektledare Marina Minetti.


Projektledare Marina Minetti.

Totalt har 14 talangfulla tjejer bjudits in till campet, sju från snowboard och sju från freeski.

– De tjejer som har valts ut är de som vi ser har stor potential att utveckla sin åkning. De visar också med engagemang, intresse och vilja att de vill vara med och satsa på sin sport. Då känns det någonstans självklart att vi ska försöka stötta dem och ge dem redskap att kunna göra det, berättar Marina.

Campet inleds på snowboard- och freeskigymnasiet i Malung med studsmatte-session/träning och information om gymnasiets verksamhet. Resterande tid kommer vara förlagd i nyöppnade Mountain Lodge och Stöten Snowpark (där Snowpark Consulting under veckan har byggt om parken för att möta tjejernas behov).


Bild från förra årets ProgSession. Foto: Philip Axelsson.

Coacher under dagarna är Carolina Edwall och Samuel Ålander (för freeski) och Calle Sköld (för snowboard). Tjejerna kommer få möjlighet att lära sig nya tricks och finslipa teknik för att ta sin åkning till nästa nivå.

Förutom parkträning, pilates och inspirationsfilmer (som får det att klia i bootsen) kommer campet även gästas av föreläsaren Camilla Rundberg. Tjejerna kommer då få mer kunskap i genusfrågor som exempelvis kvinnans roll i sporten och att jobba med personlig utveckling.

– I och med att vi vill få fler tjejer till sporterna, så känns det som viktiga ämnen att tag upp, i en annars fortfarande mansdominerad värld. Det känns som ett viktigt komplement till all fysisk träning, tillägger Marina och fortsätter:

– Annars kommer vi träna, äta, sova, andas, inspireras och utmana varandra. Det kommer bli tre intensiva och roliga dagar med riktigt ”gött häng” att se fram emot!

Känner du någon som skulle kunna delta i ProgSession?
Nästa ProgSession sker till våren, vecka 13 i Svanstein Ski.

Känner du någon som borde få chansen att bli en del av tjejsatsningen och ProgSession? Vill du vara med och engagera dig?

Eller har du övriga tankar, frågor och idéer så är du välkommen att kontakta projektledare Marina Minetti.

Marina Minetti
E-post: This is a mailto link
Telefon: +46 (0) 738-656 17 95

Skribent: Eva-Heidi Lindberg och Marina Minetti
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info