Hoppa till sidans innehåll
Foto: Carolina Edwall Fr.v. Oliwer Magnusson, Max Mofatt och Kiernan Fagan på prispallen.

Oliwer Magnusson tvåa i världscupfinalen i slopestyle i Seiser Alm

27 JAN 2019 16:43
I söndagens final i slopestylevärldscupen i Seiser Alm, Italien kom Oliwer Magnusson på en suverän andraplats — och är klar för VM i Park City, Utah i februari.
  • Uppdaterad: 27 JAN 2019 16:43

Oliwer Magnusson var näst bäst i sitt kvalheat med en totalpoäng på 91.75 och gick därmed direkt vidare till finalen. I samma kvalheat fanns Isak Davidsson som slutade sjua, precis utanför en semifinalplats. Hugo Burvall gick vidare till semifinalen, där han blev nia, som sjätte man medan Emil Granbom kom på en 16:e plats i det tredje kvalheatet.

Inför finalen var Magnusson, som ligger på en sjätteplats i den totala världscupen, den högst rankade åkaren i startfältet. Han visade att det inte var någon tillfällighet.

– Det känns riktigt roligt att komma på 2:a plats idag och även säkra min plats till VM, vilket har varit det stora målet för säsongen. Nu bär det av hem till Sverige igen för att köra SM Big Airen i Sundsvall. Sedan ladda om för VM i Park City, hälsar han.

"Oliwers insats kunde inte ha varit bättre," säger Carolina Edwall, coach freeski.

– Han gick för det och ställde ner två riktigt bra åka utav tre. Efter att ha sketchat i sitt första åk på första hoppet, laddade han om och satte ett näst intill klockrent åk vilket tog honom upp till en andra plats.

– Tredje och sista åket kvar och siktet var upp mot första platsen. Ännu ett bra åk av Oliwer men dessvärre kunde han inte rå på Max Moffatt som vann med 0,75 poäng.

Kanadensaren Max Mofatt hade satt sitt åk för dagen redan i första åket, och med en poäng på 83.10 räckte det hela vägen. Magnusson lyckades hålla undan för amerikanen Kiernan Fagan som slutade på en tredjeplats.

– I dagens tävling hade vi även Hugo Burvall som tog sig till semifinal bland 12 åkare. Även han gjorde en fin insats i dagens tävling men dessvärre räckte det inte hela vägen till finalen, avslutar Carolina.

15-årige amerikanskan Eileen Gu skrällde när hon ställde ner sitt sista och tredje åk, som belönades med 84.40, för att ta sin första världscupseger. Hon fick sällskap av landsmannina Julia Krass på en tredje plats. Kanadensiskan Megan Oldham blev tvåa.

Resultat Världscupen i slopestyle, Seiser Alm, Italien 

Herrar. Hela listan här

1. Max Mofatt, Kanada, 83.10

2. Oliwer Magnusson, ÖFS Freestyle, 82.35

3. Kiernan Fagan, USA, 81.00

 

15. Hugo Burwall, Sundsvalls SLK, 66.75

25. Isak Davidsson, Bjursås IK Alpin, 66.50

46. Emil Granbom, IFK Falun-Falu SnowPark, 30.25

 

Damer

1. Eileen Gu, USA, 84.40

2. Megan Oldham, Canada, 83.00

3. Julia Krass, USA, 77.30

 

Skribent: Malin Dunfors
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info