Hoppa till sidans innehåll

Säsongspremiär för SST och SSS

11 DEC 2019 16:51
Efter fjolårets succé, med en tidig säsongsstart av våra tävlingsserier Swedish Slopestyle Tour (SST) och Swedish Snowboard Series (SSS), återvänder vi under Lucia-helgen till Hemavan för att dra igång tävlingssäsongen 19/20.
  • Skapad: 11 DEC 2019 16:51

Efter att inför förra årets premiär ha brottats med varma vindar och dåligt väder, har Hemavan under hösten haft temperaturen på sin sida och kunnat lagt enorma mängder snö.

Hela parken öppnades redan i månadsskiftet november/december vilket verkar ge oss fantastiskt bra förutsättningar inför säsongens första tävlingar.

Anmälningslistorna börjar att fyllas för fullt och eftersom ryktet om tävlingarna spridit sig utanför landsgränsen kommer vi att ha åkare från bland annat Finland och Storbritannien till start.

– Förra året fick vi se en av de bästa slopestylebanorna som touren någonsin skådat, och jag vet att Hemavan Snowpark tillsammans med Snowpark Consulting står på tårna för att få sätta igång och göra allt för att överträffa både oss och sig själva även denna gång, säger Max Månsson, projektledare för Swedish Slopestyle Tour och Swedish Snowboard Series.

Tävlingsstopp säsongen 19/20

14 december    SST#1 Hemavan – Anmälan

18 janurari       SST#2  Umeå, Big Air

9 februari         SST#3  Kläppen, Slopestyle 

22 februari       SST#4  Kiruna, Slopestyle  

8 mars              SST#5  Falun, Slopestyle  

28 mars            FINAL Funäsdalen, Slopestyle  

Med reservation för ändringar

Vid frågor kontakta:
Max Månsson, projektledare
E-post: This is a mailto link

Om SST

Swedish Slopestyle Tour är en nationell tävlingsserie för freeski i grenarna slopestyle och big air. Serien består av sex deltävlingar där finalen hålls i Funäsdalen den 28 mars. Man tävlar i ålderskategorierna kids, ungdom, junior och senior, – kille och tjej.

Om SSS

Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie för snowboard i grenarna slopestyle och big air. Serien består av sex deltävlingar där finalen hålls i Funäsdalen den 29 mars. Man tävlar i ålderskategorierna kids, ungdom, junior och senior, – kille och tjej.

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info