Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Eriksson Emil Granbom testar Mammoths slopestylebana under måndagen.

Utmanade bana väntar i säsongens nästa sista världscupstopp i Mammoth

05 MAR 2019 19:37
Prognoserna talar för att det blir dåligt väder, i form av snöstorm, under helgens världscup i slopestyle på skidor i Mammoth, USA (5–9 mars). Därför har arrangörerna valt att bygga en mindre, mer teknisk bana.
  • Skapad: 05 MAR 2019 19:37

Och att döma av gårdagens första träning trivs de svenska åkarna redan som fiskarna i vattnet.

– Vädret här, det ser ut att bli lite sämre och igår var en av de bättre dagarna. Så igår var det sol med lite vind men banan var väldigt fin. Den var lång med många features, sju stycken. Det är sju stycken sektioner, om man ska säga, med massa olika val, berättar förbundskapten Niklas Eriksson på morgonkvisten via Skype inför träningsdag nummer två.

– De har två stycken typ dubbla, vinklade quarterpipes, nästan som man flyger i och hoppar... Man flyger inte så långt i distans men man flyger väldigt högt i den. Så det är lite annorlunda, mer utmanande bana än vanligt men våra åkare såg ut att trivas och tyckte det var roligt.

Fullt ös med Jesper Tjäder. Foto: Niklas Eriksson.

Förutom Henrik Harlaut återfinns hela A-landslaget, dvs Jesper Tjäder, ÖFS; Oscar Wester, Freestyleåkares Förening; Emil Granbom, IFK Falun-Falu SnowPark; Oliwer Magnusson, ÖFS Freestyle; och Hugo Burvall, Sundsvalls SLK, i de kaliforniska bergen. Lägg där till också Isak Davidsson, Bjursås IK Alpin, från utmanarlandslaget.

– Henrik valde att stå över. Han kände att efter Milan, Stubai, Dew Tour, Font Romeu, VM och samtidigt under hela den tiden har han filmat en filmtävling, X Games Real Ski, så han ville ladda batterierna.

– Åka hem och träna på tricken, inte åka direkt på tävling och bara göra samma trick som han är van vid att göra på tävling, han vill åka hem och få lite ny inspiration till nya trick och åk, säger Niklas.

Många av de andra nationerna kommer också med mindre laguppställningar.

–  Jag har inte hört exakt hur många som är på plats men igår när vi var här och åkte så kändes som det var inte jättemycket, eller det var många men man märker att VM-satsningen hos lagen är slut lite nu eftersom för det var lite mindre folk som hade valt att åka hit, noterar förbundskapten.

– Amerikanska laget är fortfarande här och representerar, kanadensarna är här,  schweizarna och norrmännen så det är ändå många som är här som är duktiga. Jag tror att det kommer att bli en bra och kul tävling.

Värt att tillägga är att i slopestyletotalen ligger Oliwer Magnusson tvåa, endast sex poäng efter ledaren, kanadensaren Max Moffatt.

Oliwer Magnusson tränar inför helgens världscup. Foto: Niklas Eriksson.

Vad: Världscupen i slopestyle på skidor, Mammoth Mountain, USA

När: Kval torsdag, 7 mars kl. 09.05 (lokal tid), final lördag, 9 mars kl. 9.30 (lokal tid)

Tävlande svenskar 

Jesper Tjäder, ÖFS

Oscar Wester, Freestyleåkares Förening

Emil Granbom, IFK Falun-Falu SnowPark

Oliwer Magnusson, ÖFS Freestyle

Hugo Burvall, Sundsvalls SLK

Isak Davidsson, Bjursås IK Alpin

 

Mer information: Toyota U.S. Grand Prix Mammoth Mountain

Skribent: Malin Dunfors
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info