Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alex Davidson

Nationell Domarutbildning Freeski

05 NOV 2020 09:12
Är DU intresserad av att döma våra nationella freeskitävlingar, dömer du kanske redan på nationell nivå, eller är du bara nyfiken på hur bedömningen av freeski går till?
  • Uppdaterad: 05 NOV 2020 09:12

Kiruna, Funäsdalen och Hemavan är några av de orter vi kommer att besöka under vinterns Swedish Slopestyle Tour, och vi behöver just DIG! Som domare får du komma ut och träffa en massa härliga skidåkare samtidigt som du får se åkning i absoluta toppklass. Allt detta börjar på vår domarkurs som denna höst kommer köras helt digitalt. Här kommer du att få lära dig om trickbedömning, domarfilosofi, ranking och det mesta annat du behöver för att känna dig hemma i domarmiljön.

Efter genomgången kurs kommer du att ha behörighet att döma våra nationella tävlingar, vilket innefattar den svenska tävlingsserien Swedish Slopestyle Tour samt Svenska Mästerskapen i halfpipe, slopestyle och big air.

Ansvarig för utbildningen kommer att vara Magnus Ferry som är vår domarkoordinator på Svenska Freeskiförbundet. Med på utbildningen kommer även Max Månsson vara, ansvarig för Swedish Slopestyle Tour samt Anton Björklund – domare som på senare år dömt flertalet världscuper.

Innan vår utbildning ska ni som anmält er ha gått de digitala kurser som FIS under hösten har skapat för freeskidomare. Länken till dessa skickas ut till er i god tid innan mötet den 21 november. Det är mycket viktigt att ni gör dessa kurser innan mötet då dessa kommer vara ett komplement till vår utbildning.

Kostnad för kursen kommer att vara 400kr, för dig som är medlem i en klubb/förening har du möjlighet att söka stöd för hela kurskostnaden via Idrottslyftet.

VAD?
Nationell domarutbildning Freeski

VAR?
Online via TEAMS, länk till Teams skickas ut till de som anmält sig.
Går att öppna i vanlig webbläsare.

NÄR?
Lördag 21 november – ca10:30-12:30

KOSTNAD?
400kr, som för dig som är medlem i en klubb/förening går att få återbetald via Idrottslyftet.

SISTA ANMÄLNINGSDAG
Onsdag 18/11

HUR ANMÄLER JAG MIG?
Via denna länk.

 Vid frågor, kontakta Max Månsson:
This is a mailto link

Skribent: Max Månsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info