Hoppa till sidans innehåll

Swedish Slopestyle Tour 2020/2021

20 OKT 2020 14:17
Från Kläppen i söder till Kiruna i norr, den geografiska spridningen är stor när vi äntligen kan presentera datumen för Swedish Slopestyle Tour 2020/2021.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2020 14:17

Förra vinterns tävlingssäsong fick ett abrupt slut då Svenska Skidförbundet i början av mars valde att ställa in alla resterande tävlingar i kalendern på grund av den snabba spridningen av Covid-19. Under hösten har vår nationella arbetsgrupp arbetat med att ta fram ett antal kompletterande riktlinjer för att säkerställa att vi på ett säkert sätt ska kunna genomföra våra tävlingar under säsongen, och vi är väldigt glada att nu kunna presentera årets tävlingsorter och datum.

Det kommer att på många sätt bli en annorlunda vintersäsong, och vi kommer att anpassa tävlingarna i den mån vi kan för att undvika risken för smittspridning. Läs gärna mer hur våra riktlinjer ser ut för tävlingsverksamhet och publika evenemang HÄR

I december var det tänkt att för tredje året i rad återvända till Hemavan under luciahelgen, denna tävling har vi nu valt att skjuta upp till den 31 januari pga Covid-19.

Vi kommer sedan att som varje år, starta februari månad med att besöka Kläppen Snowpark för säsongens andra stopp den 14 februari. 

Redan veckan efter Kläppen åker vi vidare norrut, närmare bestämt till Kiruna och RISK som står som värdar för vinterns tredje deltävling den 20 februari.

Vecka 10 återvänder vi till förra årets nykomling i schemat, Järvsö. Järvsö som med kort varsel tog över stoppet från Falu Snowpark förra året, gjorde det med bravur och vi är väldigt glada över att få komma tillbaka den 14 mars för tourens näst sista stopp.

Sist men absolut inte minst kommer vi att besöka Funäsdalen för tourens final den 10 april, där vi hoppas på sol, slaskåkning och go stämning!

Som vanligt hittar ni mer info om Swedish Slopestyle Tour på vår Facebooksida samt vår Instagram

Tävlingschema Swedish Slopestyle Tour 2020/2021

  • Hemavan 13 december
  • Kläppen 14 februari
  • Kiruna 20 februari
  • Järvsö 14 mars
  • Funäsdalen 10 april

Om SST

Swedish Slopestyle Tour är en nationell tävlingsserie för freeski i grenarna slopestyle och big air. Serien består av fem deltävlingar där finalen hålls i Funäsdalen den 10 april.  Man tävlar i ålderskategorierna kids, ungdom, junior och senior, – kille och tjej där en totalvinnare koras efter att man räknat in de tre bästa resultaten från säsongen plus finalen i Funäsdalen.

Skribent: Max Månsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info