Hoppa till sidans innehåll

God känsla inför världscupen i Sesier Alm

16 JAN 2020 18:52
​Då var det dags för slopestyle igen. Oscar Wester och Oliwer Magnusson är på plats i Italien för att representera Sverige. Det blir ett bra genrep för Oliwer som precis blivit inbuden till X Games i Aspen nästa vecka.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2020 18:52

Vädret är på sitt bästa humör i Serier Alm. Strålande sol och plusgrader på dagarna. Riktigt fina förhållanden för helgens tävling. Henrik Harlaut och Jesper Tjäder är inte med denna gång. Jesper filmar inför X Games Real Street och Henrik är kvar i Font Romeu för att träna inför X Games. Till X Games är nu också Oliwer Magnusson inbjuden för första gången. Ett glädjande besked som ger lite extra pepp inför kvalet i Serier Alm imorgon.

- Det känns bra. Det blir en extra sporre att få åka med till X Games. Det gick ju bra förra veckan i Font Romeu så jag har en bra känsla. Jag kommer att göra tricks som jag redan kan i kvalet för att försöka ta mig till final, säger Oliwer. 

Banan i Sesier Alm är utbyggd så att railesessionen kommer före hoppen, vilket passar de svenska killarna bra. Oscar Wester hade lite problem med sin rail-linje på senaste tävlingen, men känner att han hunnit förbättrat sina trick och går in i kvalet med gott självförtroende . 

- Idag kändes det bra. Det var lite nervös igår efter träningen då det gick sådär på vissa rails, men nu känns allt bra. Det enda som är irriterande är att jag har en vad som har spökat lite sedan jag landade i baksäte i december, men det ska nog inte störa. Jag får se till att vila efter tävlingen bara, förklarar Oscar. 

Finalen livesreamas på
​SVT Play

Tider
Kval: 17 jan på förmiddagen
Final: 18 jan 11.30

Svenskar tävlande 
Oscar Wester, Freestyleskidåkarnas Förening
Oliwer Magnusson, Östersund Freestyle

Mer info på 
www.fis.com

Kontaktperson på plats
Förbundskapten Niklas Eriksson 073-0706396

Skribent: Julia Örtegren
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info