Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Bernstål

Härlig pepp under Swedish Slopestyle Tour

09 APR 2020 14:22
Nu har vi avslutat Swedish Slopestyle Tour för säsongen 2019/2020. Det är dags för en summering och tillbakablick där vi kan glädjas åt alla fantastiska prestationer både i och utanför banan.
  • Uppdaterad: 09 APR 2020 14:22

När vi ser tillbaka på tävlingssäsongen 19/20, kan vi välja att se en vinter kantad av rekordvärme, snöbrist, dåligt väder som fick ett snöpligt avslut på grund av ett virus. Eller så kan vi välja att blicka tillbaka på fantastiska tävlingar fyllda av duktiga skidåkare, nya arrangörer som gjorde sitt yttersta för att våra tävlingar ska hålla toppklass och en vinter präglad av en väldigt fin gemenskap.


Foto: Daniel Bernstål.

Trots att vi bara lyckades genomföra hälften av de sex tilltänkta tävlingarna i vinter, har vi ändå sett ett stort pepp bland våra deltagare. Vi har fått stifta bekantskap med många nya åkare ute på tävlingarna och har sett en stor utveckling hos många åkare som varit med oss från tidigare säsonger, vilket är jättekul att se! Väder och vind kan vi tyvärr inte styra över, men vi har ändå mött stor förståelse både från åkare och föräldrar, när vi ibland har fått ta jobbiga beslut som påverkar tävlingarna.


Foto: Daniel Bernstål.

Swedish Slopestyle Tour är för många en mötesplats där det finns möjlighet att träffa och åka med likasinnade från andra delar av landet, där man samlar nya vänner och erfarenheter. Det är också för många det första mötet i ett tävlingssammanhang, med ett par skidor under fötterna.

Just nu pågår planeringen för fullt inför nästa vinters tävlingar, och förhoppningen är att vi kommer få in fler nya orter och arrangörer till nästa säsong. Vi blickar framåt och är väldigt hoppfulla till vad framtiden har att erbjuda.


Foto: Daniel Bernstål.

Även om vi inte hade möjlighet att genomföra finalen i Funäsdalen som tänkt, har vi trots allt fått fram våra tourvinnare från tävlingarna. Dessa baseras på poängen från två av de tre genomförda tävlingarna.

Slutställning SST 2019/2020

Tjej, ungdom

1) Estrid Fahlén, UHSK
2) Elsa Lagnestig, Gällivare SK

Kille, ungdom

1) Frans Nederberg, UHSK
2) Vilmer Thomas, UHSK
3) Theo Thorén, Sälens IF

Dam, junior

1) Wilma Johansson, Sälens IF
2) Tuva Skanderby, UHSK
3) Emelie Ruder, Sälens IF

Herr, junior

1) Martin Nordqvist, RISK
2) Axel Burmansson, Sälens IF
3) Felix Bjuredahl, Sälens IF

Dam, senior

1) Stina Sjögren, Sälens IF
1) Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF

Herr, senior

1) Fabian Agartsson, Sälens IF
1) Isak Stenberg, Sälens IF
3) Oliver Movenius, RISK

Sist men inte minst vill vi skicka ett jättestort TACK  till våra fantastiska sponsorer och arrangörer, utan er hade det inte funnits någon tour!

Hemavan
Kläppen / Sälens IF
Kiruna / RISK
Järvsö
Funäsdalen

BAUHAUS
Dome Adrenaline Zone
Spektrum
Eivy
Armada
Harlaut Apparel
SmellWell
Mizu Life
Ormsalva
Postkodlotteriet

Skribent: Max Månsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info