Hoppa till sidans innehåll

Jesper Tjäder gör sitt bästa X Games-resultat någonsin

08 MAR 2020 17:39
​Jesper Tjäder hoppade in i Slopestylefinalen som förste reserv och glänste med sin kreativa stil. Med inställningen att gå in och showa gjorde han sitt bästa resultat någonsin i X Games-sammanhang och slutade på fjärdeplats.
  • Skapad: 08 MAR 2020 17:39

Den kreativa railexperten Jesper Tjäder har imponerat på alla under hela X Games-eventet i norska Hafjell. Jesper började med att hoppa in som reserv i Big Air-finalen utan förberedelser och gjorde det bra. Han visade senare upp spektakulära trick i Knuckle Huck-finalen där han var nära guldet.

Fick chansen och tog den
Idag fick Tjäder åter chansen att hoppa in som reserv för Henrik Harlaut som inte kände sig i form för att köra Slopestylefinalen, och som han gjorde det. Jesper Tjäder förgyllde tävlingen med sin kreativa lekfulla stil och ställde ner tekniskt svåra tricks på både hopp och rails. Han var också den enda åkaren som klarade av att slidea hela spindelrailet vilket är en enastående prestation i sig. Han slutade fyra efter vinnaren Andri Ragettli, Schweiz, tvåan Alex Hall från USA och Fabian Boesch från Schweiz.

- Jag fick ett sms på morgonen att Henke inte skulle köra och att jag fick chansen. Jag hade bara kört banan innan för kul skull, eftersom jag inte skulle köra tävlingen, så jag hade bara tränat på konstiga saker. Jag in i tävlingen med inställningen att bara bjuda på en bra show, men så blev det mitt bästa resultat någonsin! I jam session-formatet gynnas man av att vara kreativ och variera sig mycket. En grej som jag verkligen ville göra idag var att köra hela spindelrailen, och det lyckades jag med. Jag stod på fötterna under hela tävlingen, men fick inte till något helt perfekt åk, men jag är väldigt nöjd med helheten.

Imponerad coach
- Jesper kom hit till Hafjell bara för att köra Knuckel Huck, men slutade med att köra allt och gjorde det så fantastiskt bra. Han vinner helt klart MVP för den är helgen! Nu packar vi bilen och åker till Kläppen, säger den stolte förbundskaptenen Niklas Eriksson.

Resultat
1. Andri Ragettli, Schweiz
​​2. Alex Hall, USA
​​3. Fabian Boesch, Schweiz
​​​4. Jesper Tjäder, Sverige

Svenska tävlande
Jesper Tjäder, Östersund Freestyle

Kontaktperson på plats
​Förbundskapten Niklas Eriksson 073-0706396

Mer info på
​http://www.xgames.com/norway/

Skribent: Julia Örtegren
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info