Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Eriksson/SSF Freeskiåkaren Oscar Wester

Magnusson sexa och Wester åtta i världscuppremiären i slopestyle

21 NOV 2020 14:34
Det var på en glaciär i österrikiska Stubai, i strålande solsken och under närmast perfekta förhållanden, som dagens final i freeski slopestyle avgjordes. De svenska åkarna stod för en stabil insats och slutade på sjätte respektive åttondeplats.
  • Skapad: 21 NOV 2020 14:34

– Jag är riktigt nöjd med killarnas insats idag, klart godkänd. Varken Oliwer eller Oscar har tävlat på nästan tio månader och ändå levererar de åkning i toppskiktet. Strategin i dag var att gå på variation, men jag tycker inte riktigt att det återspeglar sig i poängen. Förhållanden var perfekta och trots kort med tid för att komma i form så står killarna för en riktigt bra insats. Gnistan är tänd för resten av säsongen, säger Niklas Eriksson på telefon från Österrike.

Och Oliwer Magnusson som slutade sexa instämmer.

– Jag har tyvärr inte haft så mycket tid som jag hade önskat att förbereda mig inför den här tävlingen. Trots det har det känts riktigt bra så i dag gick jag för pallen. Resultatet räcker inte riktigt hela vägen men jag satte ändå ett av mina bästa åk som jag gjort på tävling hittills. Det  ger verkligen självförtroende inför resten av tävlingssäsongen. Så jag är väldigt nöjd med både min insats och dagen i sin helhet, konstaterar Magusson.

De norska åkarna Christian Nummedahl och Ferdinand Dahl låg länge etta respektive två i tävlingen men fick se sig snuvade på vinsten av schweizaren Andri Ragettli, som i sitt andraåk drog till med dagens högsta poäng.

– Alla tre hade i mina ögon kunnat ta hem det i dag, det var riktigt jämt om pallen, säger Oscar Wester och fortsätter:

– Jag hade lite problem i första åket och bestämde mig då för att inte översatsa utan att gå för en bra placering istället. Det är ofta så att man satsar lite för högt och slarvar bort tävlingen så jag bytte strategi istället. Nu har jag ett bra resultat i ryggen och känner att jag är med i toppen inför fortsättningen av. Det är en bra känsla”.


Oscar Wester under världscuppremiären i Stubai. Foto: Niklas Eriksson.

I damernas final blev det en tävling på hög nivå med många avancerade dubbelvolter. Favoriten Kelly Sildary valde att avstå från att delta, efter ett fall på träningen inför finalen. Det blev istället Tess Ledeux, Frankrike, som redan från början tog ett grepp om tävlingen. Med dagens högsta poäng tog hon säsongens första vinst framför norska Johanne Killi och Eileen Gu från Kina.

Resultat

Damer, slopestyle

1) Tess Ledeux FRA, 89.00
2) Johanne Killi, NOR, 81.00
3) Eileen Gu, (CHN), 77.00

Herrar, slopestyle

1) Andri Ragettli, SUI, 94.00
2) Christian Nummedal, NOR, 91.75
3) Ferdinand Dahl, NOR, 87.25

6) Oliwer Magnusson, Östersund-Frösö SLK, 82.00
8) Oscar Wester, Freestyleåkares förening, Täby 78,75

Kontakt på plats 
Niklas Eriksson, förbundskapten
Telefon: 073-0706396
E-post: This is a mailto link

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info