Hoppa till sidans innehåll

Strålande final av Burmansson

08 MAR 2020 14:37
​Jennie-Lee Burmansson som denna säsong kommit tillbaka från en lång skadeperiod blev femma i slopestylefinalen på X Games i Hafjell där hon visade att hon är tillbaka på en riktigt hög nivå.
  • Skapad: 08 MAR 2020 14:37

Jennie-Lee Burmansson startade X Games-finalen med att ställa ner ett stabilt och stilrent åk med en riktigt bra teknisk raildel. Under resterande tävling fortsatte Jennie-Lee att imponera i raildelen, och körde säkert i hoppen där hon bättrade på svårighetsgraden och lyckades sätta back to back switch 720 i sista omgången, vilket också var första gången för säsongen. Efter det åket låg Jennie-Lee fyra, men hemmaåkaren Johanne Killi avslutade starkt med en switch dubbel cork 1080 och tog då över fjärdeplatsen. Jennie-Lee slutade på en fin femteplats. Vann gjorde Maggie Voisin, USA före Mathilde Gremaud, Schweiz, och Giulia Tannom Schweiz.

- Jag satte ner första åket nice, sen försökte jag förbättra mitt första åk under tävlingen. Jag fick ner lite nygamla trick som jag inte gjort innan tävlingen så jag är väldigt nöjd, säger Jennie-Lee Burmansson efter tävlingen.

- Jennie-Lee körde verkligen så bra! Hennes prestation var suverän, hon gjorde det åket vi planerade och hon gjorde det med bravur! Nu kan man lugnt säga att hon är tillbaka i samma nivå som hon var i innan skadan. Jag är så himla glad för hennes skull, hon har kul på skidorna och det syns verkligen både på hennes åkning och attityd, säger förbundskapten Niklas Eriksson.

Resultat
​1. Maggie Voisin, USA
2. Mathilde Gremaud, Schweiz
3. Giulia Tannom Schweiz

5. Jennie-Lee Burmansson, Sverige

Svenska tävlande
Jennie-Lee Burmansson, Sälens IF, Freeski, Big Air

Kontaktperson på plats
Freeskiing: Förbundskapten Niklas Eriksson 073-0706396

Skribent: Julia Örtegren
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info