Hoppa till sidans innehåll

Succé för årets första Progsession

23 JAN 2020 14:06
Närmare 20 snowboard- och freeski-tjejer deltog i Svenska Skidförbundets Progsession 12–15 januari i Stöten. Dagarna var fyllda av aktivitet, ”pepp” och bra stämning, lägret blev en stor succé.
  • Skapad: 23 JAN 2020 14:06

–  Det var fantastiskt att se tjejernas engagemang och motivation, tyckte de både tränarna Markus Rehn (Snowboard) och Carolina Edwall (Freeski).  

Emma Dahlström, som avslutade sin tävlingskarriär förra våren, var med som coach och inspiratör under dagarna.  

– Emma är en stor förebild för våra freeski-tjejer och en av kvällarna föreläste hon om sin livsresa och framgångsrik skidkarriär, berättar projektledare Marina Minetti.

Hon berättar vidare att nivån på den åkning som presteras förbättras för varje år och att allt fler yngre tjejer söker sig till parkerna. 

– Det är väldigt positivt. Vi ser fler unga tjejer, från ungefär tio år och uppåt, som tar sig till parken och har viljan att utvecklas för att komma till tävlingsarenorna. Det är också roligt att se hur tjejerna tar chansen att utvecklas ännu mer när vi kör en sådan här camp. Vi får mycket positiv feedback och bara dagar efter lägrets avslutning började mejl ramla in från deltagarna. Fulla av inspiration, de berättar om sin nya åkning, tävlingsplaner och event de själva har börjat arrangera. 

Progsession är inte bara ett strikt träningsläger, där finns också utrymme för erfarenhetsutbyte och nätverkande, allt för att stötta tjejerna att utvecklas på ett bredare plan. Inte bara för sina egna karriärs skull utan även som ambassadörer för sina idrotter. 

– Att se vilken effekt vår satsning har gör det värt allt arbete som ligger bakom en sådan här satsning, säger Marina Minetti.

Nästa Progsession arrangeras i Funäsdalen mellan 29/3–1/4 i samband med finalen av Swedish snowboard-series. Lägret är endast för snowboardåkare och är redan fullbokat.

Foto: Samuel Ålander


Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info