Hoppa till sidans innehåll

Tjäder chans på tredjeplats i den totala världscupen

27 FEB 2020 21:39
​Jesper Tjäder har chans att knipa en tredjeplats i den totala världscupen i säsongens sista Big Air i Destne, Tjeckien. Det som krävs är att han vinner finalen.
  • Skapad: 27 FEB 2020 21:39

Imorgon drar kvalet för herrarnas Big-Air världscupsavslutning igång. På plats i Tjeckien för att representera Sverige är Jesper Tjäder, Oscar Wester och Oliwer Magnusson. Vädret i Destne har inte varit det bästa under vintern, och bristen på snö har därför gjort att hoppet byggts upp som ett "step down-hopp" där kicken är högre än nollen.

De svenska killarna körde sin första träning idag och trivs bra med hoppet. Däremot var det svårt för många av damerna att få tillräckligt med fart på dagens träning, vilket gjort att deras kval imorgon har ställts in. TV-slotten som var utsatt för damernas final på fredagen kommer istället att bli ett lag event där tre åkare i varje lag kör samtidigt som en kul show. Det är fortfarande oklart hur det kommer att bli med deras tävling på lördag. Jennie-Lee Burmansson och Henrik Harlaut har valt att avstå från att tävla för att istället kunna ladda upp inför X-Games i Norge som går av stapeln 7-8 mars.

Chans på pallplats i den totala världscupen
Jesper Tjäder som samlat energi hemma i Åre den senaste veckan, ligger fyra i den totala Big-Air världscupen inför helgens avslutande tävling. Vinner han den kliver han upp på en tredjeplats i totalen.

- Det blev bra väder sista halvtimmen på träningen idag, så det kändes bra. Det är det bästa och största hoppet jag har kört i år eftersom det är ett vanligt hopp, stort nog för att göra riktigt bra trick i. Min förhoppning är att kunna sätta en switch 1620 i finalen eller redan i kvalet om det känns bra. Jag känner mig i bra form och är taggad på att göra allt för att vinna. Jag har inget att förlora. Går det vägen hamnar jag på pallen i den totala världscupen. Om inte spelar det mindre roll om jag kommer fyra, femma eller sexa. Det är pallplats som gäller, säger Jesper Tjäder.

Herrarnas final och damernas lagevent livestreamas på
SVT Play

Tider
Kval Big Air, herrar: Fredag 28 februari
Lagevent Big Air damer: Fredag 28 februari kl 20.00
Semifinal Big Air herrar: Lördag 29 februari
Final Big Air, herrar: Lördag 29 februari kl 20.00

Svenska tävlande freeski
Oscar Wester, Freestyleskidåkarnas Förening
Jesper Tjäder, Östersund Freestyle
Oliwer Magnusson, Östersund Freestyle

Kontaktperson på plats
Förbundskapten Niklas Eriksson 073-0706396

Mer info på
​https://www.fis-ski.com/

 

Skribent: Julia Örtegren
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info