Hoppa till sidans innehåll

Fantastisk skidåkning under SST i Kläppen

15 FEB 2021 11:24
Stämning på topp och otroligt bra skidåkning i Kläppen Snowpark när det andra stoppet av Swedish Slopestyle Tour avgjordes under söndagen.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2021 11:24

Solen lyste från en klarblå himmel när det i söndags var dags för Swedish Slopestyle Tour att få besöka Kläppen Snowpark där Sälens IF stod som arrangörer för säsongens andra tävling. Kläppen visade åter igen varför just dom är nationalarenan för svensk snowboard och freeski, och hade verkligen putsat deras park till absoluta världsklass inför denna helg.
På deltagarlistan kunde vi hitta större delen av vårat freeskilandslag samt utvecklingslag, och åkarna peppade verkligen varandra att steppa upp sin åkning åk efter åk.


Att åkarna såg prestige i att vinna på hemmaplan var något som Swedish Slopetyle Tours projektledare Max Månsson tyckte syntes tydligt:
- Wow, vilken tävling vi fick se i Kläppen! Åkarna pushade verkligen varandra och i FIS-klassen fick vi se skidåkning som vi inte fått se i svenska tävlingssammanhang tidigare. Det slängdes olika varianter av 1260s, 1440s och 1620 åt både höger och vänster. Riktigt roligt att se!


I tjej ungdomklassen klev Uma Kruse Een – Sälens IF högst upp på pallen, och i FIS-Dam fick vi se Jennie-Lee Burmansson ställa ner ett riktigt snyggt vinnaråk.

I ungdomsklassen för killar fick vi se grym skidåkning med bland annat 1260s i svarta linjen, och efter en hård kamp var det Frans Nederberg – UHSK som drog det längsta strået.
Efter en jämn final med en otroligt hög nivå på skidåkningen i FIS-herr klassen var det till slut Jesper Tjäder – ÖFS som fick ner dagens bästa åk på 91,3 poäng.


Redan nu på lördag går tredje stoppet av Swedish Slopestyle Tour av stapeln i Granberget, Leksand.
Läs mer om tävlingen HÄR

Skribent: Max Månsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info