Hoppa till sidans innehåll

Förväntningarna höga inför SST i Kläppen

09 FEB 2021 19:13
Peppet är på topp när säsongens andra tävling av Swedish Slopestyle Tour går av stapeln nu på söndag i Kläppen Snowpark.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2021 19:13

Efter många turer fram och tillbaka under hösten är nu äntligen Swedish Slopestyle Tour igång, och till helgen är det dags för Kläppen Snowpark tillsammans med Sälens IF att välkomna oss till vinterns andra tävling. 
Under helgen 30-31/1 gick den första tävlingen av stapeln i Hemavan Snowpark, som bjöd oss på en välpreppad park, sol och minus 25 grader. En tävling i kallaste laget, men känslan av att få stå på start igen gjorde att man såg leendena genom åkarnas alla buffar och halsvärmare.

Inför helgens kommande tävlingar har parkgänget i Kläppen jobbat dag och natt med att få klart årets park, och vi måste säga att det ser otroligt bra ut. Prognosen visar just nu -3 och strålande sol inför söndag, och vi spår en väldigt bra tävling.


Någon som redan är på plats är freeskilandslagets förbundskapten Niklas Eriksson som verkligen ser fram emot helgens tävlingar:
- När många världscupstävlingar har fallit bort den här säsongen är det roligt att vi kan kombinera träningsläger med ett stopp av Swedish Slopestyle Tour här i Kläppen. Vi har nästan alla av våra landslagsåkare på plats, och de verkar riktigt peppade på att tävla mot varandra i helgen. Det är också kul för åkarna i utmanarlaget och på gymnasierna att få möta landslagsåkarna på hemmaplan.

Kläppens park verkar riktigt bra i år, ni är alltså redan på plats och har hunnit prova den?
Ja, vi hade vår första åkdag idag. Vindstilla, strålande sol och åkarna lärde sig flera nya trick vilket är ett väldigt bra betyg för parken. Dessa trick vill de ha med sig till VM i Aspen i mars, men jag tror nog vi kommer att få se flera av dem redan under söndagens tävling.

Landslagsåkare på start på söndag:
Jesper Tjäder - ÖFS Freestyle
Oscar Wester - Freestyleskidåkarnas förening
Hugo Burvall - Sundsvalls Slalomklubb
Emil Granbom - Falu Snowpark
Oliwer Magnusson - ÖFS Freestyle

Utmanarlaget på start: 
Isak Davidsson - Bjursås IK Alpin
Melvin Morén - Sälens IFSkribent: Max Månsson
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info