Hoppa till sidans innehåll
Foto: FIS Världscupen i Chur, Schweiz

Oliwer Magnusson bäste svensk i big air-kvalet

22 OKT 2021 14:37
Tyvärr gick inga svenskar vidare till final i världscuppremiären i Chur, Schweiz. Oliwer Magnusson blev bäste svensk med en åttondeplats i big air-kvalet.
  • Skapad: 22 OKT 2021 14:37

Världscuppremiären är avklarad men tyvärr gick inga svenska freeskiåkare vidare till final. Alla svenska åkare lottades in i det första av två kvalheat där förutsättningarna var tuffa. Med över 25 åkare i varje heat krävdes ett nästintill felfritt hopp för att placera sig topp fem och därmed gå vidare till kvällens final. Bäst gick det för Oliwer Magnusson som slutade på en åttondeplats.

– Det kändes bra ändå. Första åket flög jag lite långt sen tog jag lite mindre fart andra åket och landade i landningen men hade nog kunnat flyga lite längre, men jag är ändå nöjd. Nu har jag gjort en 1800 i city-big air, det har jag aldrig gjort förut. Men det var tråkigt att inte komma till final, det hade jag ändå förväntat mig, säger Oliwer Magnusson.   

Inför big air-kvalet gick bara en av två träningar att genomföra. Gårdagens träning var tvungen att ställas in på grund av de varma väderförhållandena, men det var inget som påverkade Oliwer Magnusson.

– Det är väl inget man kan skylla på. Det brukar vara dåligt med träning och det var hur bra som helst idag och vi fick träning innan kvalet, säger han.

Hugo Burvall och Isak Davidsson satsade allt men lyckades tyvärr inte stå på benen i landningen.

­– Hugo och Isak ramlade båda hoppen. Det är tråkigt, men man måste vara perfekt för att ta sig till final och det var vi inte idag. Det är klart att vi hade hoppats på en svensk till final, vi brukar alltid få minst en till final, men inte den här gången. Jag tror att det är andra gången någonsin vi inte har någon i final, säger Niklas Eriksson, förbundskapten freeskilandslaget.

Nu väntar träning på hemmaplan innan det bär av till Stubai, Österrike och två veckors skidåkning innan säsongens andra världscuptävling.

Bäst i kvalheat ett var Birk Ruud, Norge, som i det första hoppet fick 97.00 poäng.

Resultat, kvalheat ett 

1) Birk Ruud, NOR, 97.00p

2) Lukas Muellauer, AUT, 95.00p

3) Kim Gubser, SUI, 94.25p

4) Max Moffat, CAN, 93.50p

5) Evan Mceachran, CAN, 92.75p

8) Oliwer Magnusson, 86.25p

23) Isak Davidsson, 23.50p

24) Hugo Burvall, 22.50p  

Finalen börjar kl. 18 och går att se live här.

LÄR MER: Fullständig resultatlista. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info