Hoppa till sidans innehåll
Foto: FIS Freeskiåkarna redo för big air på VM i Aspen

Tre svenska åkare på start i big air-kvalet på VM

15 MAR 2021 07:00
Efter flera intensiva tävlingsdagar har det nu blivit dags för big air på VM i Aspen. På start finns tre svenska åkare som alla är laddade inför dagens kval.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2021 07:00

VM i Aspen går in på de sista tävlingsdagarna och big air står nu på schemat. Freeskiåkarna har haft en vilodag sedan finalen i slopestyle och idag väntar kvalet i big air. Efter en krasch på träning tvingas Oscar Wester stå över dagens kval. På start finns Jesper Tjäder, Henrik Harlaut och Oliwer Magnusson som alla har goda chanser att ta sig vidare till final.  

Henrik Harlaut, som hamnade precis utanför finalen i slopestyle, är revanschsugen och har siktet inställt på final. 

– Målet är först och främst att ta mig vidare till final. Jag har kört två världscuptävlingar i år och båda gångerna har jag tyvärr kommit på placeringen precis utanför final. Nu vill jag inte vara med om den placeringen en gång till, säger Henrik Harlaut.

För både Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson, som körde finalen i slopestyle, har det varit ett fullspäckat schema.

– Det är mycket som händer, men det känns riktigt bra och jag är i form. Jag tror att konkurrensen kommer vara hård så planen är att i alla fall att göra ett nytt trick. Målet är att göra den bästa tävlingen jag har gjort i mitt liv, sen får jag se hur långt det räcker, säger Jesper Tjäder.

Oliwer Magnusson har en pallplats på världscupen i just big air tidigare denna säsong. Därför är planen att köra på samma upplägg som då.

– Det ska bli roligt, jag tror jag går på samma upplägg som i Kreischberg. Men bara senaste månaden har åkningen utvecklats mycket och många har lärt sig nya trick, så det kommer bli väldigt hård konkurrens, säger Oliwer Magnusson.

Inget VM-kval för Wester  

Oscar Wester kraschade tyvärr på träningen inför kvalet. Därför tvingas han nu stå över big air-tävlingen på VM och även den kommande världscuptävlingen i Aspen.

– Det är knät som jag har gjort illa. Vi vet inte vad det är för någonting, men jag vilar nu och väntar tills jag kommer hem för vidare undersökning. Jag har ändå positiva tankar och hoppas att det kommer ordna sig, säger Oscar Wester.

Dagens kval sänds i TV10 och Viaplay kl.16.40. 

LÄS MER: Fullständig kalender-/ och resultatlista.

Skribent: Clara Sjölund
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info