Hoppa till sidans innehåll

VM i snowboard och freeski körs i Aspen

09 FEB 2021 12:15
Det dröjde länge innan beskedet kom. Skulle VM i snowboard och freeski kunna genomföras denna säsong eller inte? Men så i dag kom det glädjande beskedet att tävlingarna körs i Aspen i mitten av mars.
  • Skapad: 09 FEB 2021 12:15

– Våra åkare, i både snowboard och freeski, är ju riktigt heta just nu och då passar det ju utmärkt att VM verkligen blir av. Resultaten i VM räknas dessutom separat i rankingen inför kvalet till nästa års vinter-OS, så även ur den aspekten är det viktigt att tävlingarna genomförs, säger Stefan Karlsson Sportchef snowboard och freeski

Från början var det tänkt att VM-tävlingarna skulle genomföras i kinesiska Zhangjiakuo, i slutet av februari. När Kina sedan ställde in alla större evenemang erbjöd sig Kanada att ta över facklan. I slutet på januari kom dock beskedet att de, på grund av den korta planeringstiden, inte kunde ro tävlingarna i hamn.

Men i dag kom det glädjande beskedet att det amerikanska skidförbundet nu tar sig an tävlingarna, som kommer genomföras i Aspen, Colorado.

– Att det blir i Aspen borgar för att det blir förstklassiga förhållanden, vilket är viktigt för att åkarna ska kunna leverera på en hög nivå och dessutom leverera en bra show. Så vi ser verkligen fram emot det svenska deltagandet, säger Stefan.

Och är det någon som med så här kort varsel kan klara av att arrangera stora tävlingar, som ett VM, så är det just Aspen. Det var nämligen bara en vecka sedan som X-games genomfördes där, och då med svenska framgångar.

– Det känns ju riktigt fett att det blir av! Coursen i Aspen är ju grym så jag tror att det blir riktigt bra tävlingar. Kul, jag är taggad! säger Sven Thorgren, som tog silver i big air under X-games, när han nås av nyheten.

Tävlingarna genomförs den 10–16 mars 2021 i grenarna slopestyle, halfpipe och big air, för både skidor och snowboard.

Även världscuptävlingar i Aspen

Under säsongen har några av världscuptävlingarna i slopestyle och halfpipe skjutits upp. Det internationella skidförbundet FIS passar därför på att, direkt efter VM, även låta Aspen arrangera fyra vc-tävlingar, medan åkarna ändå finns på plats. Dessa genomförs 18–21 mars.

Program

VM i snowboard och freeski, Aspen (USA)

Snowboard

Datum Disciplin
10 mars Slopestyle, kval
11 mars Halfpipe, kval
12 mars Slopestyle, final
13 mars Halfpipe, final
14 mars Big air, kval
16 mars Big air, final


Freeski

Datum Disciplin
10 mars Halfpipe, kval
11 mars Slopestyle, kval
12 mars Halfpipe, final
13 mars Slopestyle, final
15 mars Big air, kval
16 mars Big air, final

 

Världscuptävlingar, snowboard och freeski, Aspen (USA)

Snowboard

Datum Disciplin
19 mars Slopestyle, kval
20 mars Slopestyle, final

 

Freeski

Datum Disciplin
18 mars Slopestyle, kval
20 mars Slopestyle, final
Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSORER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info