Hoppa till sidans innehåll

Dubbla pallplatser i La Clusaz

03 FEB 2022 22:19
Det blev dubbelt svenskt på pallen i form av Axel Burmansson och Melvin Morén när Europacupen i La Clusaz i Frankrike avgjordes under torsdagen.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2022 22:19

Redan i onsdags körde herrarna slopestylekval (alla damer var direktkvalificerade till final) med fem svenska åkare på start. Av dessa fem lyckades Melvin Morén, Martin Nordqvist och Axel Burmansson att ställa ner sina åk och säkra sina finalplatser. Med missar i toppsektionen i båda sina åk så blev Felix Bjuredahl utan finalplats. Tyvärr så satte en krasch under träningen stopp för Oliver Movenius som fick avbryta tävlingen och vila upp sig inför fredagens Big Air-tävling.

 
När det var dags för slopestylefinal så visade La Clusaz sig från sin bästa sida och bjöd på perfekta väderförhållanden; vindstilla och solsken. Det blev en tuff strid om pallplatserna med imponerande hög nivå bland åkarna, men i slutet av dagen så var det många svenska namn högt upp i resultatlistorna. Samtliga svenska åkare i finalerna åkte hem topp-5 placeringar där Axel Burmansson blev bästa svensk då han kammade hem andraplatsen och Melvin Morén tog hem tredjeplatsen.

 
Axel var riktigt nöjd med dagen:
- Det var en jävligt rolig tävling. Många bra åkare i startfältet och bra häng under dagen. Allting kändes riktigt bra och jag satte mitt åk perfekt. Jag kunde inte ha gjort det bättre!

 
I damernas final gjorde Tuva Skanderby debut i Europacupen. Tuva hade dagarna innan finalen missat en hel träningsdag på grund utav att hennes bagage blev kvar på Arlanda under nedresan till Frankrike. Med ett stabilt första åk i finalen missade hon precis en pallplats genom att kamma hem en imponerande fjärdeplats.

 
Tuva var trots sin fjärdeplats inte helt nöjd med dagen men har fått mersmak för tävlande på Europacupen:
- Coursen var svår och det var svårt att sätta ner ett åk som jag skulle vara nöjd med. Det var dock riktigt kul att få köra en Europacuptävling och jag ser fram emot att få köra flera!

 
Efter torsdagens slopestylesuccé så laddar gänget nu om för att köra Europacup i Big Air under fredagen, även den i La Clausaz.

 
Resultat Damer:
1. Elisa Maria Nakab - ITA
2. Elsa Sjoestedt - SUI
3. Muriel Mohr - GER
4. Tuva Skanderby - SWE - UHSK

 

Resultat Herrar:
1. Eirik Saeteroey - NOR
2. Axel Burmansson - Swe - Sälens IF
3. Melvin Morén - SWE - Sälens IF

5. Martin Nordqvist
44. Felix Bjuredahl
DNS. Oliver Movenius

Skribent: Max Månsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

LEVERANTÖRER

SE ALLA PARTNERS

Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info